گیاهان از طریق فرایند فتوسنتز، مواد مورد نیاز برای رشد و نمو خود را تولید می کنند. زمانی که گیاه در محیط باز باشد، مواد مغذی برای رشد را از طریق خاک به دست می آورد. اما گیاهان آپارتمانی برای تامین این مواد مغذی به کودها وابسته هستند. در گیاهان آپارتمانی رشد آهسته، ساقه های ضعیف و رنگ پریده نشان دهنده مواد مغذی محدود در خاک گلدان ها است. کوددهی به این دسته از گیاهان شاید موضوعی دلهره آور باشد. زیرا با توجه به حضور طیف گسترده ای از انواع کود گیاهان آپارتمانی، انتخاب نوع کود مناسب، زمان و نحوه استفاده از آن می تواند بسیار دشوار باشد. در این مقاله به بررسی انواع کود گیاهان آپارتمانی و شیوه ی مصرف آنها می پردازیم.
خرید کود مخصوص گیاهان آپارتمانی
معرفی انواع کود گیاهان آپارتمانی:
کودهای گیاهان آپارتمانی با توجه به فرمولاسیون متنوعی که دارند، در انواع مختلفی یافت می شوند. برخی از آنها به صورت پودری و برخی دیگر به صورت مایع هستند.
برچسب روی ظروف کود، آنالیز و غیره نشان دهنده میزان عناصر ضروری نیتروژن، فسفر و پتاسیم در کود است. گیاهان از این مواد مغذی استفاده می کنند تا به خوبی رشد کنند.
کود شیمیایی:
بین این کودها، کودهای شیمیایی به دلیل حضور عناصر میکرو و ماکرو، فرمولاسیون تخصصی و قیمت مناسب به کودهای آلی ترجیح داده می شوند. زیرا به مقدار کمتری از آنها می توانید استفاده کنید و همان میزان مواد مغذی را به گیاه برسانید.
کود NPK یا کامل:
این دسته از محصولات در گروه کودهای شیمیایی قرار می گیرند و حاوی سه درشت مغذی اولیه هستند که برای رشد گیاهان ضروری هستند. با کمک اعداد روی آنها می توانید غلظت هر عنصر را محاسبه نمایید.
کود آهن:
یکی از ریز مغذی های ضروری برای گیاهان، عنصر آهن است. این کود برای فتوسنتز، تشکیل کلروفیل و بسیاری از فرایندهای حیاتی گیاه استفاده می شود. برای مثال زمانی که گیاه دچار زردی یا کلروز شده باشد، می توان از این محصول استفاده نمود.
کود نیتروژنی:
یکی از مهم ترین کودهای مورد استفاده برای گیاهان، کود نیتروژنی است. این محصول حاوی عنصر N است که برای رشد و توسعه گیاه بسیار مفید است. انواع کود نیتروژنی شامل کود اوره، نیترات آمونیوم و آمونیوم سولفات هستند. آنها برای افزایش رشد گیاه، بهبود تولید کلروفیل، افزایش تولید محصول و مقاومت گیاه ضروری هستند.
فسفاته:
عنصر فسفر از دیگر عناصر ضروری برای رشد انواع گیاهان است و بدون آن بیشتر فرایندهای مختلف گیاهی پیش نمی رود. انواع آن شامل سوپر فسفات، سوپر فسفات ترپیل، دی آمونیوم فسفات و مونو آمونیوم فسفات هستند.
پتاسه:
عنصر پتاسیم از جمله عناصر درشت مغذی است که نقش حیاتی در فرایندهای گیاهان دارد. این عنصر مقاومت گیاه را در برابر بیماری ها و استرس های محیطی افزایش می دهد. از این رو کودهای پتاسه، در دسته کودهای اساسی برای گیاهان قرار می گیرند. رایج ترین انواع آن شامل سولفات پتاسیم و نیترات پتاسیم هستند.
کود آلی:
کودهای آلی، از مواد طبیعی و ضایعات مواد غذایی ساخته شدند؛ از این رو غلظت کمتری از مواد مغذی در آنها وجود دارد. اما این ملایم بودن آنها برای گیاهان آپارتمانی یک مزیت به حساب می آید. اگرچه کمی گران تر از سایر کودها هستند، اما یک جایگزین بی خطر و بدون مواد شیمیایی است. کودهای آلی و شیمیایی، هر دو فعالیت یکسانی را به روش های مختلف انجام می دهند و درشت مغذی های ضروری را به گیاهان می رسانند. این ترکیبات با محیط زیست به شدت سازگار هستند و محصولات پایداری به حساب می آیند. آنها می توانند ساختار خاک و فعالیت های میکروبی را بهبود بخشند.
کود حیوانی:
محصولی که از فضولات حیوانی به دست می آید و یک منبع عالی از عناصر و مواد مغذی است، کود حیوانی است. این محصول در دسته کودهای آلی قرار می گیرد و برای گیاهان آپارتمانی محصولی مفید است.
خاک برگ:
این نوع از کود یکی از انواع کود گیاهان آپارتمانی است و همانطور که از نام آن مشخص است از برگ ها به دست می آید. البته برای تسریع در روند پوسیده شدن برگ ها مقداری کود نیتروژنی به برگ ها اضافه می کنند و آن را آبیاری می کنند. در نهایت با رشد و نمو باکتری ها، خاک برگ که یک نوع کود آلی است به دست می آید.
کمپوست:
این محصول از باقی مانده های گیاهی، زباله های غذایی، برگ ها و سایر مواد زیست تخریب پذیر به دست می آید و یک کود آلی مناسب برای گیاهان آپارتمانی است.
این محصول باعث بهبود ساختار خاک، افزایش فعالیت میکروبی، تامین مواد مغذی و کاهش زباله های آلی می شود.
کود بیولوژیکی یا زیستی:
این محصولی در واقع کودی است که شامل میکروارگانیسم های مفید مانند باکتری ها و قارچ ها است. این محصول برای بهبود حاصلخیزی خاک، رشد گیاهان و تقویت سیستم ایمنی آنها مفید است. کودهای اسید هیومیک و اسید آمینه در دسته کودهای بیولوژیکی یا زیستی قرار می گیرند.
کود جامد یا مایع؟
انواع کود گیاهان آپارتمانی در اشکال جامد و مایع وجود دارد. تفاوتی ندارد که شکل کود به چه صورت باشد، هر دو آنها می توانند مواد مغذی مورد نیاز را به گیاهان برسانند. هر دو شکل جامد و مایع کودها، برای گیاهان آپارتمانی استفاده می شوند و با توجه به غلظت آنها قیمت های متفاوتی دارند. استفاده از این محصولات آسان است و با آب رقیق می شوند.
همچنین می توان بسیاری از کودهای پودری را مستقیما به مخلوط گلدان ها افزود. پس انتخاب اشکال مایع و جامد برای گیاهان آپارتمانی به شرایط و راحتی شما وابسته است.
بهترین کود مایع برای گیاهان آپارتمانی:
بهترین کود مایع برای این دسته از گیاهان با توجه به نوع گیاه، نیازهای تغذیه ای و مرحله رشد آن متفاوت است؛ یکی از بهترین انواع آنها کود کامل سه بیست است.
بیشتر بخوانید: بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی
قیمت انواع کود گیاهان آپارتمانی
برای اطلاع از قیمت این محصولات به شیمی مارکت مراجعه نمایید. شیمی مارکت ارائه دهنده انواع کودهای شیمایی به صورت آنلاین با بهترین کیفیت و قیمت است.
انتخاب کود مناسب برای گیاهان آپارتمانی:
انتخاب نوع کود مناسب برای این دسته از گیاهان به رشد گیاه، نوع و وضعیت خاک و برنامه کوددهی شما وابسته است. برای مثال گیاهان آپارتمانی که برگ های سبز دارند کودهای نیتروژن بالا را دوست دارند، در حالی که گیاهان گلدار کودهای فسفر بالا را ترجیح می دهند.
در زمان انتخاب کود برای گیاهان آپارتمانی باید به نکات زیر توجه نمایید:
بهترین زمان برای کوددهی، فصل بهار است؛ زیرا در آن زمان گیاه شروع به رشد فعال می کند. کود خود را رقیق کنید، هر چه کوددهی کمتر باشد برای گیاه بهتر است. ریز مغذی ها به اندازه درشت مغذی ها مهم هستند، از آنها غافل نشوید.
چه زمانی به گیاهان آپارتمانی خود کود بدهیم؟
همانطور که می دانید افراط در هر زمینه ای مانند آب، نور و کود می تواند به گیاهان شما آسیب برساند. از این رو توصیه می شود اوایل بهار تا اواخر تابستان به گیاه خود کود بدهید. زمانی که گیاهان به طور فعال رشد می کنند، زمانی است که از مواد مغذی بیشتری بهره می برند. حال با توجه به نوع کودی که استفاده می کنید، می توانید هر دو هفته یکبار یا ماهیانه به گیاه خود کود بدهید.
انواع کود تقویتی
برای تقویت گیاهان آپارتمانی می توان از محصولات متنوعی استفاده نمود. برای مثال کود کامل، کود آهن، کود سه بیست و غیره برای اینکار مناسب هستند.
کود تقویتی گلهای آپارتمانی
برای گلهای آپارتمانی که رشد گل ها در آنها، نسبت به رشد برگ ها در اولویت است کودهای فسفر بالا توصیه می شود. برای مثال کود ۲۰-۲۰-۲۰ یا ۳۶-۱۲-۱۲ از بهترین محصولات برای تقویت گلهای آپارتمانی به حساب می آیند.
جمع بندی:
گیاهان آپارتمانی برای تامین مواد مغذی مورد نیاز خود به کودها وابسته هستند؛ زیرا خاک گلدان ها به تنهایی نمی تواند این مواد را تامین کند. انتخاب کود مناسب برای گیاهان آپارتمانی، با توجه به طیف گسترده ای از انواع کودها و نیازهای خاص هر گیاه، می تواند چالش برانگیز باشد. برای انتخاب بهترین کود، باید به نوع گیاه، نیازهای تغذیه ای آنها و شرایط محیطی توجه نمایید. در این مقاله به بررسی و معرفی انواع کود گیاهان آپارتمانی پرداختیم.
سوالات متداول
بهترین کود در زمستان برای گیاهان آپارتمانی کدام است؟
از آنجایی که این فصل، فصل رشد گیاهان نیست و اغلب گیاهان آپارتمانی در خواب هستند نیازی به کودهای کامل ندارند. از این رو بهتر است از کودهای استفاده نمایید که آنها را در برابر شرایط آب و هوایی نامتعادل مقاوم می سازند. پس می توان گفت کودهای پتاس بالا در این فصل بهترین انتخاب به حساب می آیند.
بهترین کود ارگانیک یا آلی برای گیاهان آپارتمانی کدام است؟
کود کمپوست، یکی از بهترین کودهای آلی است که برای گیاهان آپارتمانی می توان استفاده نمود. زیرا غنی از مواد موثر و درشت مغذی های ضروری است.
آیا یک کود برای تمامی گیاهان آپارتمانی مناسب است؟
خیر، کود مناسب برای هر گیاه با توجه به مرحله رشد و نیاز گیاه تعیین می شود. از این رو استفاده از تمامی کودها برای گیاهان آپارتمانی مناسب نیست. اما کودهای کامل مانند سه بیست از جمله محصولاتی هستند که برای تمامی گیاهان می توان استفاده نمود.
بهترین کود برای رشد و شادابی گیاهان کدام است؟
کود سه بیست از جمله محصولاتی است که برای رشد و شادابی گیاهان استفاده می شود.
بدون دیدگاه