برنامه کوددهی گیاهان آپارتمانی


گیاهان آپارتمانی، علاوه بر زیبایی بی نظیری که به محیط زندگی شما ارائه می دهند، دارای فوایدی نیز هستند. آنها می توانند در کاهش استرس و تصفیه هوا موثر باشند. از این رو حضور آنها در خانه ها یا محیط های کاری از گذشته تا به امروز بسیار مورد توجه بوده است. به طور کلی رشد و زیبایی این گیاهان، در گرو شرایط محیطی مناسب و خاک غنی است که در آن رشد می کنند. دستیابی به خاک غنی تنها با کوددهی برای این گیاهان حاصل می شود. اما  به طور کلی هدف از کوددهی گیاهان آپارتمانی، باید رساندن مواد مغذی کافی به گیاه برای رشد جدید برگ و جلوگیری از ریزش برگ ها باشد. از این رو، برنامه کوددهی گیاهان آپارتمانی در اینجا اهمیت ویژه ای می یابد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

برنامه کوددهی گیاهان آپارتمانی:

از آنجایی که این دسته از گیاهان، دسترسی به مواد مغذی کافی ندارند پس توصیه می شود آنها را با کودها تغذیه نماید. اما آیا تمامی کودها را می توان به تمامی گیاهان آپارتمانی داد؟ قاعدتا خیر.

گیاهان آپارتمانی

هر گیاهی برای رشد موثر و سلامتی خود به کود ویژه ای نیاز دارد و در این بین نباید فصل رشد، نوع گیاه و شرایط محیطی آن را نادیده گرفت. در ادامه به بررسی یک برنامه کلی برای کوددهی این دسته از گیاهان می پردازیم.

فصل رشد (بهار و تابستان):

بهترین کود برای گیاهان در فصل رشد، کود کامل است که حاوی تمامی درشت مغذی های اصلی است. اصولا فواصل کوددهی در این فصل، هر دو تا چهار هفته یکبار است. البته توجه داشته باشید که گیاه را پیش از کوددهی آبیاری کنید تا ریشه ها مرطوب باشند، بدین ترتیب از سوختگی آنها جلوگیری می نمایید. کوددهی را در صبح یا عصر انجام دهید تا گیاهان به صورت کامل مواد مغذی را دریافت کنند.

فصل استراحت (پاییز و زمستان):

نوعی کود انتخابی برای این گیاهان در این فصل، کودی با نیتروژن کمتر است. فواصل کوددهی هر ۴ تا ۶ هفته یکبار یا کمتر است. در فصل استراحت گیاهان رشد کندتری دارند و از این رو به کود کمتری نیاز دارد. از کوددهی زیاد در این فصول بپرهیزید؛ زیرا به ریشه ها آسیب می رساند.

برنامه کوددهی گیاهان آپارتمانی بر اساس نوع گیاه:

در ادامه به بررسی هر یک از کودها و زمان اعمال آنها به هر گیاه می پردازیم.

نام گیاهنوع کودزمان استفاده
گیاهان با برگ های سبزکود ۲۰-۲۰-۲۰، کود اسید هیومیک و کود ۱۰-۵۲-۱۰در فصل رشد، هر ۴۰ روز یکبار
کاکتوس و ساکولنتکود ۳۶-۱۲-۱۲هر ماه یکبار
سانسوریا و زاموفیلیاکود پتاس بالا، فسفر بالا و اسید هیومیکهر ماه یکبار
گیاهان با برگ های رنگیکود نیتروژن بالا، پتاس بالا و فسفر بالاهر ماه یکبار
گیاهان با برگ های رنگیاسید هیومیکهر دو ماه یکبار
گیاهان گلدارکود پتاس بالا، کود فسفر بالا ۱۰-۵۲-۱۰ هر ماه و اسید هیومیکهر دو ماه یکبار

بهترین زمان کوددهی گیاهان آپارتمانی:

این دسته از گیاهان در طول دوره های رشد فعال، پس از کوددهی عملکرد بهتری دارند. این معمولا در فصل رشد یعنی بهار و تابستان است. اما با کاهش نور و درجه حرارت در فصل زمستان، گیاه تقریبا غیر فعال می شود و به طور کلی توصیه می شود که در این دوره به گیاه کود ندهید.

کوددهی گیاهان آپارتمانی

پس برنامه کوددهی گیاهان آپارتمانی با توجه به فصل نیز مشخص می شود.

مقدار مصرف کود برای گیاهان آپارتمانی:

مقدار مصرف کود برای گیاهان با توجه به نوع کود، نوع گیاه و شرایط محیطی متفاوت است. برای مثال برای کود مایع ۵ میلی لیتر کود در ۱ لیتر آب و کود جامد ۱ الی ۲ قاشق چایی خوری در هر گلدان با قطر ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر استفاده نمایید.

آبیاری بعد از کوددهی:

اصولا توصیه می شود ۲۴ ساعت پس از کوددهی برای آبیاری گیاه خود صبر کنید.

نحوه استفاده از کود مایع برای گلهای آپارتمانی:

کودهای مایع را ابتدا با آب رقیق نمایید و به سپس به صورت محلول پاشی یا آبیاری به گیاهان آپارتمانی خود برسانید.

گل های آپارتمانی

کوددهی گیاهان آپارتمانی در زمستان:

از آنجاییکه فصل زمستان، فصل استراحت گیاه است؛ گیاهان آپارتمانی به کوددهی چندانی نیاز ندارند. کوددهی زیاد در این فصل می تواند به گیاه آسیب جدی وارد نماید؛ زیرا گیاه رشد چندانی ندارد و به مواد مغذی زیادی نیاز ندارد.

اصول کوددهی:

پیش از اعمال برنامه کوددهی گیاهان آپارتمانی، لازم است به برخی از موارد توجه نمایید:

  • تشخیص نیاز گیاهان: برخی از گیاهان نیازهای خاصی دارد، برای مثال گیاهان گلده به فسفر بیشتری نیاز دارند و گیاهان برگ دار نیازمند نیتروژن بیشتری هستند.
  • بررسی علائم: زرد شدن برگ ها، کندی رشد یا علائم دیگر می تواند نشان دهنده نیاز گیاه به کود باشد. با این حال به یاد داشته باشید که برخی از مشکلات می تواند ناشی از کمبود آب یا نور باشد.
  • آبیاری مناسب: کوددهی باید همراه با آبیاری مناسب باشد، آبیاری بیش از اندازه کم یا زیاد می تواند جذب مواد مغذی را مختل کند.
  • تعویض خاک: با تعویض به موقع خاک گلدان ها از تجمع نمک ها و مواد زائد در گیاه جلوگیری نمایید.

با رعایت این نکات می توانید گیاهان آپارتمانی خود را در بهترین شرایط قرار دهید.

جمع بندی:

همواره کوددهی گیاهان آپارتمانی به منظور رساندن مواد مغذی برای رشد بهتر و سالم ماندن این دسته از گیاهان انجام می شود. در بازار اشکال مختلفی از کودها برای این دسته از گیاهان وجود دارد که شامل جامد و مایع است. از این رو برنامه کوددهی گیاهان آپارتمانی موضوعی بسیار مهم است. کمبود ریز مغذی ها عموما در بیشتر گیاهان آپارتمانی دیده می شود، پس باید از کودهای غنی از این مواد استفاده نمایید. فصول اعمال کود برای این گیاهان بسیار حائز اهمیت است. برای مثال این گیاهان در فصل زمستان به مواد مغذی چندانی نیاز ندارد و کوددهی در این فصل به گیاه آسیب می رساند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + چهارده =