تهیه اسید استیک ۵ درصد
اسید استیک در قرن هشتم توسط جابربن حیان از طریق تقطیر سرکه، اسیدی بنام اسید استیک را به وجود آورد. البته شیمدان آلمانی بنام کولب هم توانست در سال ۱۸۴۷ برای اولین بار این اسید را از طریق مواد معدنی به وجود آورد. همچنین این ماده در هنگام تهیه شراب طی فرایند تخمیر نیز شناخته شده بود. این اسید با نام اسید استیک۵ درصد، اتانوئیک اسید ، اسید متان کربوکسیلیک و اسید استیک یخچالی (استیک اسید فاقد آب) نیز شناخته می شود که فورمول شیمیایی آن CH3COOH است. این اسید به صورت مایع بی رنگ یافت میشود. برای اگاهی از نحوه تولید اسید استیک در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
این اسید طعم ترش وبوی تندی دارد که مانند اتانول و آب یک حلال محسوب میشود و قطبی است. این اسید میتواند ترکیبات قطبی و غیر قطبی را حل کند که از آن برای تولید دی متیل ترفتالات استفاده میشود و آن را به یک ماده شیمیایی صنعتی مفید تبدیل میکند.
این اسید به عنوان اسید ضعیف محسوب میشود که در صنعت در تهیه استات های فلزی استفاده میشود که در کار های چاپی کاربرد دارد. از کاربر های این اسید میتوان به تولید ضد عفونی ها اشاره کرد زیرا به دلیل خواص ضد باکتری که دارد باعث حل شدن ایپید ها و تجمع اسید های چرب بر روی غشای سلولی میشود.
این ماده به صورت صنعتی و هم به شکل تخمیر باکتری تولید میشود که اغلب یک محصول جانبی میباشد که از واکنش های مختلف مانند اکریلیک کاتالیزوری تخمیری میباشد. لازم به ذکر است سرکه ای که مورد استفاده قرار میدهیم همان اسید استیک رقیق است که از تخمیر و اکسیداسیون از اتانول تولید میشود. اگر بخواهیم بیشتر با این اسید آشنا بشید اطلاعات زیر میتواند برای شما مفید باشد:
- جرم مولکلولی استیک اسید ۰۵۲ g/mol است.
- دانسیته آن ۰۵ g/cm است.
- نقطه جوش آن ۱۱۷ درجه سانتی گراد است.
- نقطه ذوب آن ۱۶ درجه سانتی گراد است.
- نقطه اشتعال آن ۱۴۴ فارنهایت است.
- انحلال پذیری محلول در آب دارد.
- ثابت دی الکتریک آن ۲ است.
تهیه اسید استیک ۵ درصد
برای تولید اسید استیک راه های مختلفی وجود دارد که میتوانیم از آنها برای تولید این اسید استفاده کنیم البته توجه داشته باشید امروزه از روش هایی برای تولید این اسید استفاده میکنند که مقرون به صرفه باشد و هزینه پایینی برای تولید داشته باشد که در ادامه مطلب به صورت کامل این راه ها را برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد.
برای تولید این اسید در مقیاس صنعتی لازم است از اکسایش استالدهید، اتانول، بوتان وبوتن استفاده کرد که امروزه روش مقرون به صرفه محسوب نمیشود چرا که هزینه تولید بالایی دارد. امروزه از روشی که در سال ۱۹۶۰ توسط شرکت مونسانتو اختراع شد استفاده میشود که با کمترین هزینه میتوان به این اسید دست یافت. این روش ترکیب متانول با کربن مونوکسید است که است که از سال ۱۹۷۰ به صورت جدی بیان شد و تا سال ۲۰۱۰ حدود ۸۰ درصد از ظرفیت جهانی به تولید اسید با این روش رسید. کاتالیست این فرایند در سال های اخیر بیشترین تمرکز را برای بهینه سازی این اسید گذاشت.
تولید اسید استیک با روش تخمیر اتانول
یکی از روش های مناسب برای تهیه این اسید استفاده از روش تخمیر اتانول است که از این روش به عنوان فرایند سریع سرکه سازی یاد میشود. تولید سرکه که محلول ۱۰ درصدی محلول اتانوئیک اسید است که به وسیله تخمیر محلول اتیل الکل توسط باکتری مایکرودرم اکتی انجام میشود که این فراید باید در دمای منفی۳۰ تا مثبت ۳۵ درجه سانتی گراد باشد.
تکنولوژی جدید شرکتbp برای تولید اسید استیک ۵ درصد
یک شرکت با نام bp روشی را اختراع کرده که به راحتی میتواند این اسید را تولید کند که به اسم saabre رونمایی شد. در این روش در ۳ مرحله به صورت مستقیم گاز سنتز به اسید تبدیل میشود که خود ارزش زیادی دارد درحالی که دیگر نیاز به تولید اتانول و یا واحد خالص سازیco نمی باشد. پیشبینی میشود این تکنولوژی در سال های بعدی به بهترین روش برای تولید این اسید ها تبدیل شود.
تولید اسید استیک با روش chiyoda crop
همان طور که بیان شد شرکت های زیادی اقدام به تولید این اسید میکنند که هر کدام از روش های مختلفی استفاده میکنند تا قیمت تمام شده تولید برای آنها مقرون به صرفه باشد. یکی از این شرکت ها شرکت chiyoda است که در سال های اخیر اقدام به تولید این اسید به صورت مقیاس جهانی میکند. روش کار این شرکت برای تولید این اسید به صورتی است که جریان خوراک اصلی متانول به دو جریان تقسیم میشود بنابراین در تماس با offgas خروجی از راکتور در برج فشار جذب میشود و گازموجود در برج به صورت فشار پایین قرار میگیرد.
این شرکت بیان میکند این روش از تولید بهترین روش برای کمپانی chiyoda است.
قابلیت حلال بودن استیک اسید
این اسید در حالت مایع یک آب دوست محسوب میشود. این ماده همچنین با هگزان، کلروفرم و چنیدین روغن، مخلوط قابل اختلاطی ایجاد میکند. توانایی تشکیل مخلوط قابل اختلاط با هر دو ترکیب قطبی و غیر قطبی، آن را به یک حلال بسیار مهم تبدیل میکند.
کاربرد های اسید استیک
- برای تولید مونومر وینیل استات از این اسید استفاده میشود که یکی از اسید های مهم برای به تولید رساندن مونومر استات است.
- از این اسید میتوان برای تولید سرکه های خانگی استفاده کرد.
- در صنعت نفت برای تولید و استخراج نفت بسیار لازم است.
- برای تولید نمک های آلی و غیر آلی از اسید اسیتیک کمک میگیرند.
- این اسید به عنوان معرف شیمیایی برای تولید مواد شیمیایی کاربرد فراوانی دارد.
- به عنوان پیش ماده پلی استیل و استات سلولزی مورد استفاده قرار میگیرد.
- از این اسید برای تولید استات سلولز برای فیلم عکاسی مورد استفاده قرار میگیرد.
- برای تولید ضد عفونی ها استفاده میشود زیرا قابلیت ضد باکتری دارد.
- در کارخانه های چسب سازی برای ساخت چسب چوب از آن استفاده میکنند.
- در تولید انواع الیاف و پارچه ها کاربرد دارد.
- در کارخانه های لاستیک سازی از این ماده استفاده میکنند.
- در صنعت کشاورزی برای تولید سموم استفاده میشود، برای مثال در تولید علف کش های قوی از اسید استیک استفاده میشود تا به راحتی بتواند علف های هرز را از بین ببرد.
- از تزریق ان به تومور برای درمان بیماری سرطان استفاده میشود.
- در صنایع غذایی به عنوان تنظیم کننده اسیدیته و چاشنی غذا استفاده میشود.
بسته بندی اسید استیک و روش نگهداری آن چگونه است؟
این اسید باید در ظروف خاص نگهداری شوند که شامل ظروف آلومینیومی و شیشه ای و یا در ظرف پلاستیکی دارای برچسب مخصوص می باشند. از نگهداری این مواد در ظروف آهنی به شدت خودداری کنید چرا که شکل شیمیایی خود را از دست میدهد.
خرید استیک اسید
این اسید به دلیل اینکه بیشتر در صنعت های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد تقاضای زیادی دارد که همین تقاضا باعث شده قیمت آن روز به روز افزایش یابد که شما میتوانید برای خرید سریع و راحت این اسید با کارشناسان ما مشورت کنید و از سایت ما با قیمت مناسب اقدام به خرید کنید.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم کاربرد ها و روش تهیه اسید استیک ۵ درصد را برای شما عزیزان بیان کنیم تا با داشتن اطلاعات مناسب در این زمینه اقدام به خرید این اسید کنید که همین الان میتوانید این اسید به راحتی و با قیمت مناسب از سایت ما تهیه کنید.
بدون دیدگاه