راهکار افزایش طول عمر لاستیک خودرو

امروزه در کشور ایران با بالارفتن قیمت اجناس به طور روزمره، حفظ کردن وسایل مصرفی از استهلاک و تخریب شده، مهم است و باید برای تحقق این مهم راهکارهایی اتخاذ شود. در این میان لاستیک خودرو و موتور و حتی وسایل نقلیه سنگین استثنا نیست و مشابه سایر وسایل راهکارهایی برای افزایش طول عمر و کاهش استهلاک شان باید اتخاذ شود. در این مقاله به روش صحیح تمیزکردن و افزایش طول عمر لاستیک وسایل نقلیه پرداخته شده است.

اهمیت تمیز نگه داشتن لاستیک‌ها

از آنجایی که لاستیک‌ها بخشی از وسیله نقلیه هستند که با جاده در تماس هستند، خاک و آلودگی زیادی را به خود جذب می‌کنند (در اینجا ذرات ریز و غبار ناشی از سائیده شدن لنت ترمز مد نظر نیست)، همچنین در اثر اصطکاک مداوم با سطح جاده، به مرور زمان دچار استهلاک می‌شوند. بنابراین این‌ها از مواردی است که تهدیدی برای طول عمر لاستیک محسوب می‌شوند.

برای بهبود وضعیت لاستیک خودرو، هم تولیدکنندگان و هم نصب کننده‌های لاستیک خودرو پیشنهاد می‌کنند که لاستیک‌ها و چرخ‌های خودرو را حداقل هفته‌ای ۱ بار باید تمیز کرد تا علاوه بر این که عالی به نظر برسند، بهترین عملکرد را داشته باشند.

نکته زیست محیطی: برای شست و شوی خودرو، توصیه ما مراجعه به کارواش است. چرا که به طور قانونی کارواش ها باید آب خاکستری را از محل شستشو جمع کنند، سپس آب را بازیافت کنند و مواد تمیز کننده به روش مناسب دفع کنند.

تجهیزات لازم برای تمیز کردن و افزایش طول عمر لاستیک خودرو

  • سطل
  • دستمال تمیز و خشک
  • نازل و شلنگ
  • بُرِس نرم یا متوسط
  • واشر فشار (اختیاری)
  • فوم یا اَبر
  • بُرِس چرخ

مواد لازم برای تمیز کردن و افزایش طول عمر لاستیک خودرو

  • جوش شیرین
  • مایع ظرفشویی یا چربی زدای ملایم
  • آب گرم
  • پاک کننده چرخ
  • واکس لاستیک خودرو

تمیزکردن لاستیک خودرو

پیش از شروع تمیزکاری و استفاده از هرگونه مواد تمیزکننده، باید مطمئن شوید که لاستیک‌ها و چرخ ها خنک شده اند. بعد از اطمینان از خنک بودن لاستیک‌ها و چرخ‌ها، ابتدا گرد و غبار را با کمک یک دستمال از لاستیک‌ها و چرخ‌ها پاک کنید.

ابتدا با استفاده از نازل اسپری یا واشر فشار آلودگی‌هایی که خیلی سفت نچسبیدند، را بشویید. آب را از چند زاویه بگیرید و تا جای ممکن سعی کنید جهت آب را از قسمت داخلی لبه به قسمت بیرونی آن بگیرید. لاستیک‌ها را زمان شست و شو خیس نگه دارید، چرا که خیس بودن لاستیک از اصطکاک و خراشیده شدن هنگام شست و شو جلوگیری می‌کند.

 

نکته حرفه‌ای: برای تمیز کردن کامل یا تمیز کردن رینگ‌های بسیار کثیف، بهتر است چرخ را برای تمیز کردن در بیاورید. در صورت انجام این کار، از پشت تایر به جلو کار کنید تا با شستشوی پشت، قسمت جلویی دوباره خاک نگیرد.

 

برای شست و شو، بهتر است از لاستیک‌ها شروع کنید تا از پایین آمدن آلودگی‌ها و جرم لاستیک روی سطح تمیز شده چرخ‌ها جلوگیری کنید. سطح لاستیک را با آب گرم، مواد شوینده ملایم و برس نرم یا متوسط بشویید. اجازه دهید مواد شوینده برای چند دقیقه روی لاستیک بماند تا جرمی که روی لاستیک سفت شده، نرم شود تا بتوانید آن را بشویید. در صورت باقی ماندن آلودگی، شستشو را تکرار کنید. در این قسمت از روند تمیزکردن لاستیک، اجازه ندهید لاستیک خشک شود. بعد از اتمام شست و شو، برس را هم بشویید.

بعد از شست و شوی لاستیک، نوبت شست و شوی چرخ است؛ ابتدا سطح چرخ را خیس کنید؛ سپس با آب گرم حاوی مواد شوینده استفاده کنید. برای اینکه بتوانید نقاط سخت در دسترس را هم بشویید، از قلموهای اضافی استفاده کنید. در صورتی که لازم بود، شست و شو را تکرار کنید. در انتها با دستمال تمیز چرخ را خشک کنید.

تا این جا فقط لاستیک و چرخ را تمیزکرده اید، ولی برای جلوگیری از استهلاک لاستیک در مقابل آفتاب و خراشیدگی و … کاری انجام نشده است. بنابراین در ادامه درمورد راهکاری صحبت می‌شود که بتوانید طول عمر لاستیک را افزایش دهید.

افزایش طول عمر لاستیک با استفاده از واکس لاستیک نانو

بعد از تمیز کردن لاستیک به طور مناسب، می‌توان از واکس لاستیک نانو استفاده کرد؛ زیرا واکس لاستیک نانو، محتوی نانوساختارهایی است که این نانوساختارها قابلیت تشکیل یک لایه محافظ روی سطح لاستیک دارند، به طوری که لاستیک را از اشعه‌های پر انرژی خورشید محافظت می‌کند. واکس لاستیک نانو یک محصول مبتنی بر فناوری نانو است که علاوه بر افزایش طول عمر لاستیک، ظاهری براق برای لاستیک را هم ایجاد می‌کند و کمتر کثیف شدن لاستیک کمک می‌کند.

واکس خودرو(NanoSun)

واکس لاستیک نانو ماندگاری طولانی دارد و درصورتی که می‌خواهید از این محصول استفاده کنید، باید برنامه‌ای داشته باشید که هر ۳ -۴ ماه یکبار، مجددا روی لاستیک‌ها استفاده کنید. تاثیر استفاده از این واکس لاستیک خودرو در طولانی مدت مشخص می‌شود که برای شست و شوی لاستیک‌ها زمان و هزینه کمتری صرف می‌شود و لاستیک دچار استهلاک کمتری می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + شش =