طرز تهیه تری سدیم فسفات


طرز تهیه تری سدیم فسفات

امروزه انسان ها بیش از هر زمانی به مواد شیمیایی و طبیعی نیازمند هستند که دلیل آن هم افزایش جمعیت و گسترش شهر ها است. هر چقدر جمعیت افزایش می یابد نیاز انسان ها به مواد گوناگون بیش از هر زمانی بیشتر میشود. امروزه با پیشرفت علم و همچنین افزایش جمعیت دنیا مواد گوناگونی تولید میشود و معادن ها در حال استخراج هستند و انواع صنایع در حال تولید مواد گوناگون هستند تا نیاز بشر را تامین کنند. امروز در این مقاله قصد داریم  ماده تری سدیم فسفات را برای شما عزیزان معرفی کنیم و طرز تهیه تری سدیم فسفات همچنین کاربرد های آن را برای شما بیان کنیم پس با ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

تری سدیم فسفات چیست؟

تری سدیم فسفات یک ماده معدنی به حساب می آید که با نام مخفف tsp شناخته میشود. این ماده به شکل جامد سفید رنگ در فرم دانه ای و کریستالی یافت میشود که محلول قلیایی تولید میکند و همچنین در آب بسیار محلول است. این ماده در شکل تجاری به شکل پودر سفید رنگ موجود است که میتوانید اقدام به خرید نمایید. این ماده با نام های تری سدیم ارتوفسفات و فسفات سدیم هم معروف است. فرمول شیمیایی این ماده Na₃PO₄  است و همچنین از جرم مولکولی ۹۴/۱۶۳ برخوردار است. نقطه ذوب تری سدیم فسفات ۱.۵۸۳ درجه سیلسیوس است که از دانسیته فرم بی آب در دمای ۱۷ درجه سانتیگراد به عدد  ۲.۵۳۶ میرسد. اگر بخواهیم از نقطه ذوب و نقطه جوش آن صحبت کنیم به ترتیب دارای نقطه جوش ۱۰۰ c و نقطه ذوب ۱.۵۸۳ c است.

گرید های تری سدیم فسفات

همان طور که گفتیم  تری سدیم فسفات یک ماده معدنی به حساب می آید که به گرید های مختلف تقسیم بندی میشود که شامل گرید صنعتی و غذایی است که در بازار یافت میشود و این ماده در بازار هم صورت آبدار و هم به صورت خشک یافت میشود.

طرز تهیه تری سدیم فسفات چگونه است؟

میدانید که این ماده درگرید های مختلف به بازار عرضه میشود که هر کدام از این گرید ها با روش های مختفی تولید میشوند که در ادامه روش تهیه تری سدیم فسفات را برای شما عزیزان بیان میکنی پس با ما همراه باشید.

این ماده با استفاده از کربنات سدیم با خنثی کردن اسید فسفریک تولید میشود که به دنبال این واکنش شیمیایی دی سدیم هیدروژن فسفات تولید میشود. بعد از این واکنش شیمیایی دوباره با واکنش شیمیایی بین دی سدیم هیدروژن و هیدروکسید سدیم  در نهایت تری سدیم فسفات تولید میشود که میتوانید  گام های روش تهیه  تری سدیم فسفات  را در لیست زیر مشاهده نمایید.

Na2CO3 + H3PO4 → Na2HPO4 + CO2 + H2O

Na2HPO4 + NaOH → Na3PO4 + H2O

مزایای تری سدیم فسفات

این ماده مزیت های مختلفی دارد که به چند مورد از مهم ترین آنها اشاره میکنیم.

  • اگر به صورت خشک نگهداری شود طول عمر آن بسیار بالا میرود.
  • در صورت نیاز میتوان محلول های قوی یا ضعیف آن را تولید کرد.
  • در دسترس بودن راحت آن از مزایای آن به حساب می آید.
  • قیمت آن مناسب است.
  • به صورت پاک کننده خیلی قوی عمل میکند.
  • میزان سمیت آن بسیار کم است.

کاربرد های  تری سدیم فسفات

با توجه به اینکه طرز تهیه تری سدیم فسفات متفاوت است و در گرید های مختلف وجود دارد بنابراین کاربر های متنوعی نیز دارد که در ادامه برخی از مهم ترین کاربرد این ماده به برای شما علاقه مندان معرفی میکنیم.

  1. این ماده گرید های مختلفی دارد که از گرید خوراکی آن در صنعت داروسازی استفاده میکنند و دارو های خاصی توسط این ماده تولید میشود.
  2. از این ماده میتوان در صنعت تولید کاشی و سرامیک برای کاهش نقطه جریان استفاده کرد.
  3. گرید خوراکی آن در صنعت تولید مواد غذایی به عنوان افزودنی مورد استفاده قرار میگیرد که چربی زدا محسوب میشود.
  4. در فرآیند کلرزنی به عنوان ضد عفونی کننده و سفید کننده مانند هیپوکلریت سدیم استفاده می شود. با استفاده از NaOCl به جای مقداری از پایه برای خنثی کردن اسید فسفریک تهیه می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 15 =