امروزه صنایع بدون استفاده از مواد شیمیایی قادر به تولید محصولات خود نمیباشند. مواد شیمیایی از ترکیبات عناصر مختلف شیمیایی به دست می آیند. مواد شیمیایی انواع گوناگونی دارند که میتوان مواد شیمیایی صنعتی، مواد شیمیایی خوراکی و مواد شیمیایی آزمایشگاهی را نام برد. ترکیباتی که در هر یک از مواد شیمیای نام برده شده به کار رفته است متفاوت میباشد و به طور مثال در مواد شیمیایی خوراکی تنها از موادی استفاده شده است که قابل استفاده برای انسان باشد.

مواد شیمیایی صنعتی

صنایع زیادی از جمله صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع تولید رنگ و رزین و صنایع آرایشی و بهداشتی هستند که برای تولید محصولات خود از مواد شیمیایی صنعتی استفاده میکنند. مواد شیمیایی صنعتی خود به دو گروه عمده یعنی مواد آلی و مواد معدنی تقسیم بندی میشوند که هر یک را به صورت مختصر شرح خواهیم داد. مواد شیمایی آلی در گذشته از عناصری بدست می آمد که در طبیعت وجود داشت  اما امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی برای تهیه مواد شیمیایی آلی از روش های صنعتی و همچنین آزمایشگاهیی کمک گرفته میشود.

یکی از ترکیباتی که در مواد شیمیایی آلی مشترک میباشد عنصر کربن است و میتوان این عنصر را به راحتی در این دسته مواد به راحتی یافت. اما مواد شیمیایی معدنی چیست؟ مواد شیمیایی معدنی به موادی گفته میشوند که در ترکیبات آنها سایر عناصر باقیمانده در لیست جدول تناوبی به کار رفته است. البته کربن نیز در ترکیبات مواد شیمیایی معدنی یافت میشود.

مواد شیمیایی خوراکی

مواد شیمیایی خوراکی همانطور که از نامش نیز پیداست برای تولید محصولات خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد. مواد شیمیایی خوراکی از عناصری تشکیل شده اند که هیچگونه ضرر و زیانی برای انسان ندارند و حتی میتوانند در ماندگاری و عدم فساد محصولات غذایی نیز تاثیر بسزایی داشته باشند.

مواد شیمیایی آزمایشگاهی

مواد شیمیایی آزمایشگاهی از موادی به شمار میروند که در آزمایشگاه ها برای مصارف پژوهشی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار میگیرند. مواد شیمیایی آزمایشگاهی از لحاظ فرمول و ساختار، ماهیتی خوراکی و صنعتی دارند اما از خلوص بالاتری برخوردار هستند. مواد شیمیایی آزمایشگاهی در آزمایشگاه به عنوان اصلی ترین و مهم ترین مواد مورد استفاده قرار میگیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − شانزده =