پدیده ای که تحت عنوان زیست تابشی نیز شناخته می شود، در ادامه توضیح داده خواهد شد.
توضیحات عکس: پلانکتونهای دارای بیولومینسانس در ساحل
لومینسانس در لغت به معنای انتشار نور سرد است. منظور از نور سرد این است که کمتر از ۲۰ درصد تابش آن حرارت تولید می شود. لومینسانس یا نور سرد نباید با فلورسانس، فسفرسانس و یا شکست نور اشتباه شود.
بیولومینسانس به تولید و نشر نور توسط اندام زنده گفته می شود. این نور در اثر یک واکنش شیمیایی-آنزیمی، از موجودات زنده است و برخلاف واکنشهای زیستی معمول که انرژی به صورت گرما به محیط داده میشود، انرژی این واکنش به انرژی نورانی مبدل می شود.
اگرچه روی زمین تعداد کمی از موجودات مانند کرمهای شبتاب و برخی قارچها می توانند تولید نور کنند، اما این پدیده در اقیانوس پدیدهای معمول است. باکتریها، عروسهای دریایی، ستارههای دریایی، حلزونها، کرمها، خرچنگها، ماهیهای مرکب، ماهیها و کوسه ها فقط بخشی از موجودات دریایی دارای زیست تابشی هستند.
اعماق اقیانوسها کاملا تاریک هستند: با این وجود نور در این محیطها بسیار حیاتی است. به همین دلیل این پدیده میتواند باعث یک برتری حیاتی در اعماق تاریک دریا شود. به موجودات در پیدا کردن غذا و سازوکارهای دفاع کمک میکند. از کاربردهای بیولومینسانس برای موجودات میتوان به استتار، جذب جنس مخالف، دفاع، هشدار، ارتباط، تقلید و نورپردازی اشاره کرد.
عروسهای دریایی دارای اندام بیولومینسانس!
نوعی شقایق دریایی!
بدون دیدگاه