راه های زیادی برای محافظت از گیاهان و گل های آپارتمانی در برابر آفات و بیماری ها وجود دارد. چندین مورد برای جلوگیری از بیماری های گیاهی و هجوم آفات وجود دارد. با انجام برخی نگهداری و مراقبت اولیه از گیاهان، آنها سالم تر می شوند. گیاهان سالم کمتر تحت تاثیر حشرات و بیماری ها قرار می گیرند. چند روش وجود دارد که برای حفاظت از گیاهان خود می توانید به کار ببرید.
چگونه از گیاهان در برابر آفات و بیماری ها محافظت کنیم؟
همواره راه های بسیاری برای حفاظت از گیاهان در برابر آفات و بیماری های مختلف وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
۱- محل نگهداری گیاهان را تمیز نگه دارید:
این امر به ویژه در زمستان بسیار مهم است. برخی از تخم های حشرات در برگ ها و سایر بخش های گیاهان مرده وجود دارند. همچنین زباله ها می توانند هاگ های قارچ ها را در خود جای دهند. نگهداری صحیح گیاهان می تواند موثرترین گام برای حفاظت از آنها در برابر حشرات باشد. فرایند تجزیه مواد آلی فرصت مناسبی را برای ورود حشرات، باکتری ها و قارچ های جدید فراهم می کند. از این رو اولین قدم برای حفاظت از گیاهان، تمیز نگه داشتن گلدان ها و ابزارهای کشاورزی است.
۲- آبیاری نادرست دلیل بروز آفات و بیماری ها:
آبیاری نادرست می تواند احتمال عفونت قارچی را در بسیاری از گیاهان افزایش دهد. روش های آبیاری صحیح از بهترین راه ها برای تقویت گیاهان در مبارزه با بیماری ها است. آب بیش از اندازه می تواند باعث رشد قارچ ها شود. با این حال کم آبی نیز می تواند مشکلات دیگری را برای گیاه به وجود آورد.
همچنین اگر گیاه آب کافی دریافت نکند، ممکن است تغذیه برگ ها، گل ها یا میوه های خود را قطع کند. این می تواند باعث شود قسمت هایی از گیاه بمیرد و شروع به پوسیدگی کند که در نهایت باعث جذب آفات می شود. پس آبیاری مناسب در حفاظت از گیاه بسیار موثر است.
۳- حفظ سلامت گیاه:
طبیعی ترین راه برای حفاظت از گیاهان در برابر آفات و بیماری ها، سالم نگه داشتن آنها است. آبیاری صحیح، هرس و کوددهی مناسب از جمله مواردی است که در حفظ سلامت گیاه موثر است.
خرید کود شیمیایی
۴- گیاهانی را پرورش دهید که آفات را دفع کنند:
گیاهانی مانند گل های داوودی، رزماری و گل های اطلسی حشراتی را که به گیاه شما آسیب می زنند را دفع می کنند. برخی از آنها رایحه ای را آزاد می کنند که حشرات را دفع می کند.
۵- استفاده از حشره کش ها:
برخی از حشره کش ها و آفت کش ها در حذف آفات گیاهان موثرند؛ از این رو استفاده از آنها موثر است.
۶- استفاده از مالچ:
استفاده از مالچ راهی عالی برای کاهش نیاز به آبیاری و محافظت از ریشه گیاه شما است. این به گیاهان کمک می کند تا رطوبت مورد نیاز خود را حفظ کنند.
۷- گیاهان مقاوم را برای پرورش انتخاب نمایید:
همواره به دنبال گیاهانی باشید که در برابر شرایط خاص مانند حملات قارچی یا بیماری های گیاهی مقاوم هستند.
آفات و بیماری های گیاهان آپارتمانی:
انواع مختلفی از آفات و بیماری ها برای گل ها و گیاهان آپارتمانی وجود دارد که قدم اول پیش از درمان، شناسایی آنها است. در ادامه به بررسی رایج ترین آفات و بیماری های گیاهان آپارتمانی می پردازیم.
انواع آفت گیاهان آپارتمانی:
برخی از حشرات بی ضرر هستند و هیچ گونه تاثیری بر گیاهان شما ندارند. اما برخی از آنها می توانند برای گیاه شما باشند. در ادامه برخی از رایج ترین آفات را بررسی می کنیم.
- شته ها: حشرات کوچک و نرمی هستند که از نوک شاخه ها و زیر برگ ها تغذیه می کنند. به برگ ها آسیب می رسانند، عسلک ایجاد می کنند که باعث ایجاد کپک می شود و رشد گیاه را متوقف می کنند.
- کنه های عنکبوتی: عنکبوت های کوچکی که در شرایط گرم و خشک رشد می کنند. از سطح زیرین برگ ها تغذیه می شوند و باعث ایجاد لکه، تغییر رنگ برگ، ریزش زودرس برگ و تارهای ظریف می شوند.
- مگس سفید: حشرات کوچک و پشه مانندی هستند که باعث کاهش بنیه و ریزش برگ ها می شوند. این حشرات آب گیاه را می مکند و باعث پژمردگی، توقف رشد و از بین رفتن گیاه می شوند.
- کرم های سیمی: این کرم ها با تغذیه از ریشه گیاهان، ریشه آنها را ضعیف می کنند.
- شپشک های آرد آلود: آنها سفید و پنبه ای هستند و در ساقه، برگ و ریشه گیاهان یافت می شوند. باعث توقف رشد و ریزش زودرس برگ ها می شوند.
- پشه های قارچی: آنها از مواد آلی و ریشه و ریشه تغذیه می کنند و قدرت گیاهان را کاهش می دهند.
در برخی موارد ممکن است حشرات را نبینید اما آنها یک ماده چسبنده شفاف روی برگ ها باقی می گذارند.
این ماده براق و چسبناک است و محیطی را برای رشد کپک های دوده فراهم می کند که فتوسنتز را مهار می کنند.
آفت گیاهان آپارتمانی سفیدک:
سفیدک یکی از رایج ترین مشکلاتی است که گیاهان آپارتمانی را درگیر کرده و به سرعت گسترش می یابد. معمولا به صورت لایه پودی یا لکه های سفید روی سطوح برگ و ساقه ها دیده می شود. عمدتا در شرایط رطوبت بالا و تهویه ضعیف رشد می کند. کمبود نور نیز باعث کاهش سیستم ایمنی و افزایش آسیب پذیری گیاهان می شود.
برای پیشگری کافیست رطوبت را پایین نگه داشته و نور کافی به گیاه خود بدهید. جهت درمان نیز استفاده از اسپری های ضد سفیدک، صابون حشره کش و قارچ کش ها مفید است.
روش خانگی از بین بردن خرخاکی در گلدان:
خرخاکی ها یا باکتری های قارچی از دسته آفاتی هستند که در خاک گلدان ها رشد می کنند و به گیاهان آسیب می رسانند. روش های خانگی بسیاری برای حذف آنها وجود دارد. استفاده از مخلوط آب و صابون، دارچین، آب لیمو و جوش شیرین همچنین استفاده از سرکه سفید می تواند در حذف این آفت موثر باشد.
انواع بیماری های گیاهان آپارتمانی:
برای گیاهان نیز مانند سایر موجودات زنده، بیماری هایی وجود دارد. ویروس های گیاهی، کپک ها، قارچ ها و غیره همگی از عوامل آسیب زا به گیاهان به حساب می آیند. بیماری هایی مانند زنگ، لکه برگی، پژمردگی همگی گیاه را مبتلا کرده و به آن آسیب می رسانند. شناسایی و درمان زود هنگام بیماری ها می توانند گیاه شما را حفاظت کند.
- کپک خاکستری: به شاخه، برگ و گل های مسن حمله می کند و باعث ایجاد لکه های قهوه ای و مرطوب روی برگ ها یا گل ها می شود. آنها روی بافت های آلوده قابل مشاهده هستند.
- قارچ لکه برگی: لکه های بیضی شکل، قهوه ای یا سیاه که روی برگ ها ایجاد می شوند. آنها روی بافت آلوده قابل مشاهده هستند.
- سفیدک پودری: پوشش های پودری سفید خاکستری رنگ روی برگ ها و ساقه های گیاهان آپارتمانی هستند.
- پوسیدگی ریشه: افراط در آبیاری باعث پوسیدگی ریشه می شود که البته قابل پیشگیری است.
این بیماری ها اغلب نادر هستند.
اما سخت تر از هجوم حشرات درمان می شوند.
راه های مبارزه و پیشگیری از آلودگی، بیماری ها و آفات گیاهان آپارتمانی:
برای پیشگیری از بیماری ها ابزار و گلدان خود را تمیز نگه دارید. گردش هوای کافی برای گیاهان خود فراهم کنید. از افراط و تفریط در آبیاری بپرهیزید. برگ ها را خشک نگه دارید. برگ های بیمار یا آفت زده را جدا کنید. به محض تشخیص آفت یا بیماری هر قسمت آلوده را هرس کرده و دور بیندازید.
درمان آفت گیاهان آپارتمانی:
اولین قدم برای درمان آفات و از بین بردن آفت گل ها، شناسایی نوع آفت است. آنها معمولا علائمی مانند زردی، پژمردگی، حشرات قابل مشاهده یا سوراخ های کوچک روی برگ ها به جای می گذارند. برای جلوگیری از انتشار، لازم است به محض مشاهده آن را جدا کنید. آفات بزرگ تر مثل کرم ها را با دست جدا کنید. اما شپشک های آرد آلود یا حشرات فلس دار را می توانید با یک پارچه آغشته به الکل پاک کنید.
از آفت کش های شیمیایی استفاده نمایید. روش های کنترل آفات شامل جمع آوری آفات، شستشوی سطوح بالایی و پایینی برگ با آب گرم است. برای آلودگی های شدید توصیه می شود قسمت های آلوده را هرس کنید با از اسپری های تماسی حشره کش استفاده نمایید. گیاهان آسیب دیده لازم است جدا شوند تا گیاهان مجاور را آلوده نکنند.
تشخیص بیماری گیاهان زینتی از روی برگ:
تشخیص بیماری از روی برگ ها به درمان موثر و زود هنگام بیماری یا آفت کمک می کند. از نشانه های بیماری گیاهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زردی برگ ها
- حضور تارهای عنکبوتی
- برگ های پژمرده یا شل
- لکه های زرد یا سفید پودری
- سوراخ های کوچک روی برگ
- برگ های پیچ خورده یا دفرمه
- نکروز یا قهوه ای شدن برگ ها
- وجود لکه های قهوه ای یا سیاه
تشخیص و بررسی زود هنگام بیماری ها در درمان بهتر و بازیابی سلامت گیاهان به شدت موثرند.
بدون دیدگاه