کاربرد اسید فسفریک در کشاورزی


فسفر ماده ضروری و مغذی در گیاهان

فسفر به عنوان یک ماده بسیار مغذی و حیاتی برای درختان و گیاهان در نظر گرفته میشود. این ماده توسط ریشه گیاهان جذب شده و باعث رشد و نمو گیاهان میشود.

اسید فسفریک به عنوان کود

این محصول در کشاورزی مدرن کاربرد های بسیار زیادی دارد. نه تنها در کشاورزی بلکه در صنایع دیگر هم این ماده کاربردی میباشد. کمبود این ماده در گیاهان منجر به رشد ضعیف و تاثیر نامطلوب میشود. اسید فسفریک موجود در کود های کشاورزی میتواند رشد گیاه را تسریع ببخشد و در سلامت عمومی گیاه هم موثر عمل کند.

بیش از ۸۰ درصد اسید فسفریک تولید شده در جهان صرف تولید کود و مصارف کشاورزی مدرن میشود. این ماده باید به گونه ای باشد که به داخل ریشه ها نفوذ کند.

 

روش استفاده از اسید فسفریک به عنوان کود شیمیایی

این ماده پس از تولید در مخزن های مخصوص اتومبیل های حاوی مواد شیمیایی حمل میشود. همینطور در مقادیر کمتر در قالب گالن قابل عرضه است. این محصول در هنگام آبیاری باید با آب مخلوط شود.

بهترین حالت زمانی است که اسید فسفریک به میزان ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلو در هکتار استفاده شود. بازدهی این محصول با رعایت این عدد دو چندان خواهد شد.

 

 

چرا اسید فسفریک کشاورزی؟

اسید فسفریک کشاورزی نوعی فراوری پرکاربرد است که در حوزه‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد. مهم‌ترین ویژگی آن، این است که موجب کاهش نرخ اسیدیته هدر خاک می‌شود. درصورتی‌که گیاهان به رنج بالاتری از فسفر نیاز داشته باشند، از اسید فسفریک کشاورزی استفاده می‌شود.

همین‌طور نحوه استفاده از آن به این صورت است که در زمان آبیاری، با روش غرق آبی از آن بهره می‌گیرند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های اسید فسفریک کشاورزی این است که موجب سوختن و ازدست‌رفتن حالت معمول گیاهان نمی‌شود. این به نوبه خودش یکی از کلیدی‌ترین، اساسی‌ترین و مهم‌ترین مزیت‌هایی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

 

بهترین درجه غلظت اسید فسفریک برای کشاورزی و زراعت

شما می‌توانید از درصدهای مختلف موجود در بازار بنا به نیاز خود استفاده کنید. اما اساس این محصول به‌عنوان کود باید با وزن و عیار مشخصی استفاده گردد تا بهترین نتیجه را بدهد.

استفاده اصلی از مواد فلزی در فرایند تغلیظ است، جایی که اسید “درجه کود” از طریق یک سری مراحل تبخیر، شامل لوله‌های فلزی انجام می‌شود. به طور معمول، غلظت P2O5 در طول این فرایند به ۵۴٪ افزایش می‌یابد. اثر غلظت بر خورندگی اسید تا حدودی با این واقعیت که سطوح ناخالصی با افزایش غلظت کاهش‌یافته و جبران می‌شود.

بسیاری از کسانی که در حوزه‌های کشاورزی و مهندسی کشاورزی فعالیت می‌کنند، در مورداستفاده از اسید فسفریک کشاورزی سؤالات زیادی خواهند داشت. هنگام استفاده از این محصول، آیا نیاز به شرایط خاصی خواهد بود؟ آیا اسید فسفریک کشاورزی باید در دمای خاصی نگه‌داری شود؟

بیشتر اسید فسفریک تولید شده برای تولید کود استفاده می‌شود. عمدتاً به سه نمک فسفات تبدیل می‌شود که به‌عنوان کود استفاده می‌شود. آنها به شرح زیر است:

  • سوپر فسفات سه‌گانه (TSP)
  • دی آمونیوم هیدروژن فسفات (DAP)
  • مونو آمونیوم دی هیدروژن فسفات (MAP)

اسید فسفریک همچنین در مکمل در خوراکی که به گاو، خوک و طیور داده می‌شود استفاده می‌شود.

چرا گیاهان نیاز به فسفر دارند؟

در اسید فسفریک کشاورزی، همان‌طور که از نامش مشخص است، از فسفر استفاده شده است. فسفر (P) جایگاه واقعی خود را در کنار نیتروژن و پتاسیم در میان سه عنصر درشت مغذی اصلی ضروری برای رشد موفق گیاه می‌گیرد.

بدون فسفر، فتوسنتز نمی‌تواند اتفاق بیفتد. فسفر نقش کلیدی در دگرگونی‌های پیچیده انرژی ایفا می‌کند که برای تمام زندگی ضروری است، به‌عنوان یک عنصر اصلی در ATP (آدنوزین تری فسفات). همچنین جزء مرکزی DNA و RNA است – و برای ساخت پروتئین‌ها و سایر ترکیبات ضروری است. این تازه ابتدای کار است. فسفر از مرحله نهال تا بلوغ موردنیاز گیاه است – و تأثیر قابل‌اندازه‌گیری بر کیفیت و عملکرد محصول دارد.

گیاهانی که از کمبود فسفر رنج می‌برند، چندین علامت مشخص از خود نشان می‌دهند: مانند توقف رشد و رنگ‌های فیبر از سبز تیره تا ارغوانی مایل به قرمز (ناشی از تجمع قندها). کمبود فسفر در اواخر فصل رشد بر رشد بذر و میوه و همچنین بلوغ محصول تأثیر منفی می‌گذارد.

آزمایشگاه‌های مختلفی در سطوح جهانی انجام شده است و یکی از آن‌ها نتایج آزمایش‌های خاک را در سراسر غرب کانادا جمع‌آوری کرده است. همان‌طور که نمودار زیر نشان می‌دهد، اکثر آزمایش‌ها بر اساس حجم نمونه‌گیری نسبتاً قابل‌توجهی، سطوح پایین یا بسیار پایین فسفر را در سراسر استان‌های دشت زار نشان می‌دهند.

مزیت‌های استفاده از اسید فسفریک کشاورزی چیست؟

بهره‌گیری از این ترکیب موجب مزیت‌های زیادی برای گیاهان می‌شود. درصورتی‌که رشد گیاهی به‌خوبی پیش نمی‌رود، استفاده از این ترکیب منحصربه‌فرد نتیجه‌ای بی‌نظیر به ارمغان می‌آورد.

  1. فتوسنتز (تبدیل انرژی) را فعال می‌کند
  2. اسیدهای نوکلئیک، پروتئین‌ها و آنزیم‌ها را می‌سازد
  3. رشد ریشه را تسهیل می‌کند
  4. ساقه‌ها و ساقه‌ها را تقویت می‌کند
  5. تشکیل گل و تولید بذر را بهبود می‌بخشد
  6. یکنواختی محصول را ترویج می‌کند
  7. به بلوغ زودتر کمک می‌کند
  8. مقاومت در برابر بیماری را افزایش می‌دهد
  9. کیفیت کلی محصول را بهبود می‌بخشد
  10. توانایی تثبیت نیتروژن حبوبات را تسهیل می‌کند

البته که فسفر موجود در این ترکیب یکی از وجوه مثبت استفاده از آن در کشاورزی است. در واقع اسید فسفریک کشاورزی حتماً باید به‌صورت کاملاً استاندارد فراوری و تهیه شود. در غیر این صورت می‌تواند نتیجه عکس روی زراعت و باغات داشته باشد. به همین منوال مهم است که در حصول اطمینان از اینکه گیاهان شما منبع کافی فسفر دارند، فعال باشید – زیرا اگر صبر کنید تا علائم کمبود را مشاهده کنید، آسیب قبلاً وارد شده است.

بهترین روش نگه‌داری و ذخیره‌سازی اسید فسفریک

در مورد نحوه نگه‌داری و فراوری اسید فسفریک نیز سؤالات زیادی مطرح می‌شود و در پاسخ به این موضوع باید گفت که حتماً باید در محلی نگه‌داری شود که در درجه اول خشک و خنک بوده و علاوه‌برآن، با تهویه مناسب، دور از منبع گرما و حرارت، به‌خوبی و به‌صورت دوره‌ای کنترل شود. اگر امکان نگه‌داری از آن را دارید، مجموعه شیمی مارکت سپاهان عرضه‌کننده اسید فسفریک کشاورزی است؛ شما می‌توانید آن را بسته به نیاز خود با مناسب‌ترین قیمت تهیه کنید. خرید اسید فسفریک کشاورزی را حتماً از مراکز معتبر و شناخته شده که مجوزهای رسمی دارند انجام دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =