کاربرد بوتیلن گلیکول برای پوست


بوتیلن گلیکول یک عنصر رایج در محصولات مراقبت از پوست با فرمول شیمیایی C۴H۱۰O۲ است. در ادامه ی این متن به بررسی کاربرد بوتیلن گلیکول برای پوست می پردازیم. این ماده دارای خاصیت آبرسانی فوق العاده ای است از این رو باعث نرم و مرطوب شدن پوست می شود. این ماده به عنوان حلال در ترکیبات حضور دارد و ثبات، بافت و جذب محصولات را افزایش می دهد. این محصول در طیف گسترده ای از محصولات مراقبت از پوست و مو یافت می شود. آن را تقریبا جایگزینی برای پروپیلن گلیکول می توان در نظر گرفت؛ زیرا تحریک کمتری برای پوست دارد.

کاربردهای بوتیلن گلیکول برای پوست:

این ماده کاربردهای بسیاری در انواع محصولات موضعی، به ویژه در محصولات شفاف مبتنی بر ژل و در محصولات آرایشی دارد. همچنین در بسیاری از محصولات مانند پاک کننده ها، ماسک های صورت، خط چشم ها و غیره می توان آن را یافت می شود.

بوتیلن گلیکول در محصولات آرایشی و بهداشتی

در ادامه به بررسی کاربردهای بوتیلن گلیکول برای پوست می پردازیم. این ماده ی شیمیایی در محصولاتی مانند:

  • شامپو
  • نرم کننده
  • لوسیون
  • سرم های آبرسان
  • محصولات ضد پیری
  • ماسک های ورقه ای

لوازم آرایشی و ضدآفتاب ها یافت می شود.

بوتیلن گلیکول برای آبرسانی پوست:

مرطوب کننده ها عموما آب را از لایه های عمیق تر پوست به لایه های بالایی متصل و جذب می کنند. این ماده دارای خاصیت مرطوب کنندگی است از این رو باعث افزایش رطوبت و آبرسانی پوست می شود.

نرم کنندگی:

علاوه بر جذب رطوبت، بوتیلن گلیکول یک نرم کننده نیز است که سطح پوست را می پوشاند و با ایجاد یک سد، از هدر رفت آب جلوگیری می کند.

کاهش ویسکوزیته:

این ترکیب به کاهش ویسکوزیته کمک می کند و از چسبیدن مواد به سایر ترکیبات جلوگیری می کند. بدین ترتیب به حفظ قوام یکنواخت محصولات کمک کرده و از چسبیدن سایر مواد به یکدیگر جلوگیری می کند. حفظ قوام باعث پخش شدن راحتتر محصولات روی پوست می شود.

تثبیت محصولات:

به عنوان تثبیت کننده کاربرد دارد و از هدر رفت طعم و عطر مواد فعال و ترکیبات فرار جلوگیری می کند. همچنین از کریستالی شدن و خشک شدن محصولات جلوگیری می کند.

نگهدارنده:

این ماده به عنوان نگهدارنده، دارای خواص ضد میکروبی است. همچنین به محافظت در برابر فساد ناشی از آلودگی میکروارگانیسم ها کمک می کند. خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی را افزایش می دهد که باعث اثر نگهدارندگی قوی در لوازم آرایشی می شود.

درمان آکنه:

بوتیلن گلیکول به صورت مستقیم روی آنکه تاثیر ندارد. برای مثال نمی توان گفت این ماده ترکیبی است که به صورت ویژه برای درمان آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. دارای اثرات ضدمیکروبی و مرطوب کنندگی است، از این رو به درمان علائم مرتبط با آکنه کمک می کند.

حلال:

حلال ها موادی هستند که قوام مایع را در یک ترکیب شیمیایی حفظ می کنند. آنها کمک می کنند تا مواد فعالی که به صورت لخته در می آیند، حل شوند. BG ترکیبات موجود در محصولات آرایشی را به صورت پخش شده و در حالت یکنواخت برای مصرف نگه می دارد. در واقع این خاصیت این ترکیب، به حفظ بافت محصولات آرایشی و بهداشتی کمک می کند.

مزایا:

بوتیلن گلیکول برای پوست های خشک یا مستعد آکنه بسیار موثر است و فواید بسیاری دارد. اگرچه این ماده ترکیبی فعال نیست و نمی تواند آکنه را درمان کند، اما به دلیل خواص مرطوب کنندگی می تواند علائمی که باعث آکنه می شود را کاهش دهد.

عوارض جانبی:

برای پوست های حساس می تواند باعث تحریک پوست شود. در صورت استفاده تصادفی در اطراف چشم ها، می تواند تحریک چشم را به دنبال داشته باشد. همچنین افراد شیرده یا باردار در زمان مصرف محصولات حاوی این ترکیب باید احتیاط کرده و با پزشک خود مشورت نمایند. این ترکیب تا اندازه زیادی برای محصولات پوستی بی خطر نامیده می شود. اگرچه یک الکل است؛ اما عموما پوست را تحریک یا خشک نمی کند.

جمع بندی:

بوتیلن گلیکول برای پوست کاربردهای بسیاری دارد و ماده ای موثر و محبوب در محصولات مراقبت از پوست به حساب می آید. اگرچه یک الکل است اما باعث خشکی پوست نمی شود و عموما ماده ای بی خطر به حساب می آید. این ترکیب عوارض جانبی خاصی به همراه ندارد؛ اما ممکن است برای پوست های حساس اندکی باعث تحریک شود. این ماده جایگزینی برای پروپیلن گلایکول (خرید پروپیلن گلایکول) است که در محصولات پوستی به عنوان آبرسان، نرم کننده، مرطوب کننده و نگهدارنده کاربرد دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − هشت =