کود مناسب برای شفلرا


شفلرا از دسته گیاهان آپارتمانی است که شرایط نگهداری آسانی دارد. این گیاه این امکان را ایجاد کرده است تا هر کسی که به دنبال ایجاد فضای سبز در محیط پیرامونش است بتواند از این گیاه نگهداری کند. بهتر است این گیاه را در تابستان در محیط باز و زیر نور غیر مستقیم خورشید نگهداری نمایید. کود مناسب برای گیاه شفلرا، کودی است که علاوه بر بی‌نیاز کردن گیاه به مواد مغذی، pH خاک را نیز تنظیم می کند. در ادامه به بررسی دقیق تر کود مناسب برای شفلر می پردازیم.

شرایط نگهداری از شفلرا:

این گیاه گرمسیری، گلدانی غنی با زهکشی خوب را ترجیح می دهد. بهترین دما برای این گیاه دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد در طول روز و بیشتر از ۱۰ درجه در شب است. در مناطق مرطوب عموما رشد بیشتری دارد؛ ولی بهتر است تا زمانی که خاک آن خشک نشده است از آبیاری آن خودداری شود. نور مناسب برای این گیاه نور متوسط و غیر مستقیم خورشید است. گاهی اوقات شفلرا فراتر از انتظار (ده ها سانتی متر در سال) رشد می کند.

گیاه شفلرا

هنگامی که گیاهتان رشد زیاد داشته است، آن را هرس کنید. علاوه بر آن بهتر است ماهی یک بار طبق نیاز گیاه، از یک کود مناسب استفاده کنید. با رعایت موارد ذکر شده می توانید رشد انفجاری شفلرا را  مشاهده کنید.

کود مناسب برای شفلرا:

از کودهای مناسب برای شفلرا می توان کودهای هیومیک اسید، کود سه بیست یا کود آهن را نام برد. هدف استفاده از کود، افزایش رشد، سلامت ریشه و مقاومت گیاه در برابر تنش ها است. ریز مغذی آهن از عوامل افزایش مقاومت گیاه است. البته کود آهن علاوه بر ریز مغذی Fe، حاوی انواع  مواد آلی و معدنی دیگر هم هست. در ادامه با انواع کودهای مناسب برای این گیاه و خصوصیات آن بیشتر آشنا می شویم.

کود مناسب برای شفلرا ابلق:

این نوع از این گیاه، دارای برگ های سبز روشن است که حالتی براق دارد. در این نوع، دم برگ های بلندتری وجود دارد. برای این نوع بهتر است از کودهای مایع و محلول در آب استفاده نمایید.

کود مناسب برای شفلرا آمیت:

این مدل، دارای برگ های بزرگ و پنجه ای است و هر برگ برخلاف اکثر شفلرا ها فقط پنج برگچه دارد. این گیاه رشد آرامی دارد و تا در حالت نرمال در خانه تا ۲ متر رشد می کند. بهتر است از کود هیومیک اسید برای تنظیم pH اسیدی و بالا بردن میزان جذب استفاده کرد.

کود مناسب بونسای شفلرا:

با نام دیگر این نوع، چتر هاوایی و شفلرای کوتوله است. این گونه نه ساقه های چوبی و نه ساختار برگ مرکب سایر بونسای ها را دارد. برای تقویت این گیاه از بهار تا پاییز هر دو هفته یک بار از کود های محلول در آب استفاده شود.

کود سه بیست برای شفلرا:

محصول مناسب برای شفلرا باید دارای مقدار مناسبی عنصر آهن باشد. کود ۲۰-۲۰-۲۰ دارای درشت مغذی های نیتروژن، فسفات، پتاس و ریز مغذی های آهن، بور و منگنز است. این کود، یک تغذیه ی کامل برای انواع گیاهان زینتی و آپارتمانی به شمار می آید. یکی از دلایل محبوب بودن این کود انحلال کامل آن در آب است که استفاده را برای انواع گیاهان از طریق آبیاری آسان می کند.

اسید هیومیک برای شفلرا:

همانطور که در ابتدا گفته شد بهترین شرایط خاک برای این گیاه خاک نسبتا اسیدی است. از این رو استفاده از اسید هیومیک برای این گیاه توصیه می شود. این کود علاوه بر تنظیم pH مناسب خاک، موجب تهویه بهتر خاک هم می شود. در نتیجه رشد گیاه و سلامت ساختاری و انعطاف پذیری گیاه افزایش پیدا می کند. بهتر است ماهی یک بار مقدار مشخصی از این کود را مصرف نمایید.

کود جلبک دریایی برای شفلرا:

کود جلبک دریایی کودی طبیعی و ارگانیک است. این کود حاوی عناصر مختلف آلی و معدنی است و موجب جذب بهتر عناصر از خاک، افزایش تعداد جوانه ها و مقاوم کردن گیاه در برابر تنش ها می شود. از این جهت این کود، کود مناسب گیاه شفلرا است.

کود خانگی برای شفلرا:

از انواع کود های خانگی گیاهان آپارتمانی می توان به عنوان کود مناسب گل شفلرا استفاده کرد. مثلا می توان از پودر پوست تخم مرغ برای تامین کلسیم، پوست موز برای تامین پتاسیم و تفاله ی قهوه برای تامین نیتروژن لازم گیاه استفاده کرد. اما همواره توصیه می شود از کودهای تجاری که دارای فرمولاسیون ویژه ای هستند استفاده نمایید تا سلامت گیاه خود را به خطر نیاندازید.

مشکلات رایجی که برای شفلرا پیش می آید:

گیاه شما ممکن است دچار مشکلاتی از قبیل ریزش و سیاه شدن برگ شفلرا، چسبناک شدن برگ، وجود لکه های قهوه ای روی ساقه و یا پژمرده شدن شود که در ادامه به علت آن ها خواهیم پرداخت.

علت ریزش و سیاه شدن برگ:

با عدم رعایت شرایط نگهداری ممکن است هر لحظه برگ های گیاه خود را در حال سیاه شدن ببینید. این موضوع می تواند دلایل مختلفی از جمله ناکافی بودن نور یا رطوبت، کاهش یا افزایش بیش از اندازه ی دما یا آبیاری غیر اصولی داشته باشد.

سیاه شدن برگ های شفلرا

گاهی اوقات این اتفاق واکنش شفلرا به فضا یا خاک جدید است.

چسبناک شدن برگ:

این موضوع که با عسلک شفلرا دیده می شود، نتیجه ی وجود آفات است. ممکن است این چسبناک بودن از آبیاری بیش از اندازه نیز باشد که گیاه آب اضافی خود را از برگ خود خارج می کند. درمان چسبناک شدن شفلرا از طریق سم های آفت کش و کنترل آبیاری صورت می گیرد.

لک های قهوه ای روی ساقه شفلرا:

علت وجود لکه های قهوه ای روی ساقه و زیر برگ ها نشان گر حضور حشرات موذی یا قارچ است. با استفاده از حشره کش و خرید قارچ کش برای شفلرا می توانید این مشکل را حل کنید.

پژمرده شدن شفلرا:

علت پژمرده شدن می تواند از آبیاری نامناسب باشد؛ آبیاری بیش از اندازه یا نرسیدن آب کافی، هر دو می تواند برگ های گیاه را آویزان کند. درمان پژمرده شدن شفلرا از طریق تنظیم آبیاری و چک کردن رطوبت خاک انجام می پذیرد.

روش های تکثیر شفلرا:

شفلرا را می توان به سه روش تکثیر کرد. یکی از این روش ها توسط ساقه های بریده شده از گره به عنوان قلمه است. تولید مثل گیاه می تواند توسط برگ های سالم آن نیز انجام شود؛ بدین صورت که برگ سالم گیاه از دم برگ جدا شود و در آب قرار گیرد. راه دیگر از طریق کاشت بذر در خاک است.

پرپشت شدن گیاه شفلرا:

هر گیاهی در شرایط محیطی مختص به خود، بیشترین رشد را خواهد داشت. رشد درست گیاه زمانی است که افزایش ارتفاع آن با افزایش حجم همراه باشد.

پر پشت شدن شفلرا

پرپشت شدن گیاه شفلرا نیازمند تامین نور کافی، آبیاری منظم، خاک مناسب، تهویه درست خاک و کوددهی متعادل است.

جمع بندی:

شفلرا یکی از گیاهان زینتی است که انواع متفاوتی همچون ابلق یا آمیت دارد. این گیاه دارای شرایط ساده ای برای نگهداری است. با رعایت این شرایط از اکثر بیماری های این گیاه جلوگیری می شود. استفاده ی متداوم از یک کود متعادل مثل سه بیست یا هیومیک اسید می تواند تاثیر فوق العاده ای روی رشد و سلامت این گیاه داشته باشد. کودهای جلبک دریایی و حتی کود های خانگی به عنوان کود مناسب شفلرا مورد استفاده قرار می گیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار − 3 =