گیاهان آپارتمانی نیز مانند سایر گیاهان به نور خورشید، آب کافی و خاک مناسب نیازمندند. کوددهی یکی از راه های مهم برای رساندن مواد مغذی ضروری به گیاهان آپارتمانی است که به رشد آنها کمک می کند. کود دهی به گیاهان آپارتمانی شاید مسئله ای دلهره آور به نظر برسد؛ اما زمانی که اصول اولیه کوددهی را بدانید اینکار برای شما آسان می شود. در ادامه این متن به بررسی بهترین زمان کود دهی گیاهان آپارتمانی، نوع و شرایط این کوددهی می پردازیم.
در ابتدا لازم است بدانید که کود غذای گیاهان نیست و گیاهان غذای مورد نیاز خود را، با نور خورشید و فرایند فتوسنتز تهیه می کنند. به طور کلی، کود بیشتر مانند یک مولتی ویتامین عمل کرده و به رشد و سلامت گیاه کمک می کند. از این محصول می توان برای جایگزینی مواد مغذی ضروری که مخلوط گلدان گیاهان با رشد گیاهان در طول زمان از دست می دهد، استفاده کرد. کودها می توانند حاوی مقدار کمی مواد مغذی اصلی یا درشت مغذی ها باشند.
خرید کود شیمیایی
بهترین زمان کوددهی گیاهان آپارتمانی:
افراط در هر چیزی، حتی در کودها می تواند به گیاهان آسیب وارد کند. عموما کوددهی این محصولات به مقدار بسیار کم و در طول فصل رشد توصیه می شود. در این زمان، گیاهان به صورت فعال رشد می کند و می تواند از مواد مغذی تازه بیشتری بهره ببرد. البته توجه داشته باشید که کوددهی به نوع کود مصرفی نیز بستگی دارد و می تواند بین دو هفته یکبار یا ماهیانه متغیر باشد.
در فصل بهار، گیاهان در اوج رشد خود هستند؛ از این رو بیشترین سود را از کوددهی می برند. در فصل بهار گیاهان از خواب زمستانی خارج می شوند و نیاز آنها به کود افزایش می یابد.
کود جامد یا مایع؟
این ترکیبات به صورت اشکال متنوعی وجود دارند که انتخاب نوع آن به موارد بسیاری بستگی دارد. هر کدام از این اشکال مزایا و معایب متنوعی دارند و مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین می کنند. کودهای مایع و پودری برای گیاهان متنوعی استفاده می شوند و با توجه به غلظت عناصر می توانند مقرون به صرفه باشند. استفاده از کودهای مایع و پودری آسان است؛ زیرا با آب رقیق می شوند. بسیاری از کودهای پودری را می توان به صورت مستقیم به خاک گلدان ها افزود. کودهای جامد که کود خشک یا دانه ای نامیده می شوند، برای گیاهان آپارتمانی کمتر استفاده می شوند. البته رقیق کردن آنها ساده نیست و شما می توانید با کوددهی گیاه را در معرض خطر قرار دهید.
نحوه استفاده از کود مایع برای گلهای آپارتمانی:
نحوه استفاده از کود مایع برای گیاهان آپارتمانی به نیازهای تغذیه ای گیاهان وابسته است. به ازای هر ۳.۵ لیتر آب، یک قاشق چایی خوری کود اضافه نمایید.
زمان تغذیه گیاهان آپارتمانی:
این گیاهان به روش های متنوع و ظریفی نیازهای خود را بروز می دهند. برای مثال زمانی که آب نیاز داشته باشند، پژمرده می شوند و زمانی که نور خورشید کافی نداشته باشند، برگ های رنگ پریده و لاغر خواهند داشت. زمانی که رطوبت کمی داشته باشند، ترد می شوند و زمانی که رطوبت زیاد است پوسیده می شوند. اما دانستن اینکه این گیاهان چه زمانی به کوددهی نیاز دارند، بسیار دشوارتر است. بهترین برنامه بر اساس چرخه فصل رشد گیاهان است.
برنامه کوددهی گیاهان آپارتمانی
انتخاب بهترین کود به نوع گیاه، شرایط و برنامه کوددهی بستگی دارد. به طور کلی گیاهان آپارتمانی که شاخ و برگ های بسیار دارند، از کودهای حاوی نیتروژن بالا حمایت می کنند؛ اما گیاهان گلدار به کودهایی که فسفر بالا پاسخ بهتری نشان می دهند. اگر کوددهی قرار است به صورت هفتگی یا ماهیانه باشد، پودر یا کنسانتره مایع محلول در آب انتخاب مناسبی است. عموما این گیاهان در طول دوره های رشد فعال به کود پاسخ می دهند.
کاهش نور و درجه حرارت در طول ماه های زمستان اغلب باعث غیرفعال شدن گیاه می شود و عموما توصیه می شود در دوره های خواب به گیاهان کود داده نشود. همواره در زمان کوددهی به گیاهان آپارتمانی برنامه ویژه ای داشته باشید. البته کود بیشتر به معنی بهتر بودن نیست؛ زیرا مواد اضافی به ریشه و برگ آسیب می رساند.
نکاتی برای کوددهی گیاهان آپارتمانی:
بهار بهترین زمان برای کوددهی به گیاهان است؛ زیرا در آن زمان به رشد فعال آنها کمک می کند. برای اینکار باید کود خود را رقیق کنید. اگر در مخلوط گلدان کمبود مواد مغذی وجود دارد و در طول یک سال یا بیشتر است که کود ندادید، می توانید با اضافه کردن آب کمتر در زمان برای رقیق کردن کود، قدرت آن را افزایش دهید. توجه داشته باشید که گیاهان گلدار یا میوه دار در طول عمر خود به کود بیشتری نیاز دارند. ریز مغذی ها به اندازه درشت مغذی ها برای گیاهان مهم هستند؛ اما گیاهان به مقادیری کمتری از آنها نیاز دارند. بیشتر کودها حاوی ریز مغذی ها هستند؛ اما به طور واضح روی بسته بندی کودها مشخص نمی شود.
بیشتر بخوانید: کود NPK چیست
جمع بندی:
بهترین زمان کوددهی گیاهان آپارتمانی، اصولا اوایل فصل بهار است که گیاهان به تازگی از خواب زمستانی بیدار شدند. این کوددهی به گیاهان کمک می کند تا مواد مغذی مورد نیاز برای رشد خود را تامین کنند و رشد بهتری داشته باشند. در این مقاله به بررسی بهترین زمان کوددهی گیاهان آپارتمانی و برنامه کوددهی آنها پرداختیم.
سوالات متداول
آیا کوددهی گیاهان آپارتمانی در پاییز و زمستان موثر است؟
عموما گیاهان آپارتمانی در زمستان به کود نیاز ندارند؛ زیرا به طور فعال رشد نمی کنند. تغذیه آنها در این شرایط چرخه طبیعی آنها را بر هم می زند؛ لذا بهتر است کوددهی را تا اوایل بهار متوقف کنید.
آبیاری بعد از کوددهی چگونه است؟
آبیاری گیاهان پس از کوددهی با توجه به نوع کود متفاوت است؛ اما عموما توصیه می شود یک سال قبل و بعد از کوددهی از آبیاری گیاه خودداری کنید.
بهترین کود برای برگ دهی کدام است؟
اصولا اگر برگ دهی یک گیاه برای شما اهمیت بیشتری داشته باشد، از کوددهای نیتروژنی استفاده می کنند.
بهترین زمان مصرف کود NPK برای گیاهان آپارتمانی، چه موقع است؟
عموما فصل بهار و تابستان برای اعمال هر گونه کود از جمله NPK برای گیاهان آپارتمانی مناسب است.
بدون دیدگاه