کاربرد سود پرک به عنوان چربی گیر


کاربرد سود پرک به عنوان چربی گیر

سود پرک یک ماده شیمیایی قدرتمند است که کاربرد بسیار زیادی دارد و مهم ترین کاربرد آن چربی گیری است. از سود پرک برای تهیه کردن ابریشم مصنوعی، تولید مواد شیمیایی، درست کردن کاغذ و خمیر و در صنعت آلومینیوم، نفت و گاز، صابون، پارچه و الیاف و انواع مواد شیمیایی و حتی خوراکی استفاده می شود. اما چه ویژگی هایی در این ماده است که سبب شده تا این حد در صنعت مورد بهره برداری قرار گیرد؟ امروزه شاهد استفاده از سود پرک در بخش های مختلف صنعت هستیم و حتی سود پرک خوراکی هم در بازار موجود بوده و بهره های فراوانی از آن گرفته می شود. باید دید ماهیت این ماده چیست و چگونه می تواند در هر قسمت از صنعت نقش آفرینی کند. هدف ما در این مطلب بررسی کاربرد سود پرک به عنوان چربی گیر است. به همین دلیل ابتدا گریزی به ماهیت این ماده زده و سپس نقش آن را به عنوان چربی گیر مورد آنالیز قرار می دهیم.

کاربرد سود پرک در چربی گیری

سود پرک چیست؟

سود پرک ماده ای شیمیایی است که حالت جامدی دارد این ماده بی رنگ و فاقد بو می باشد. سود پرک به شکل پولک ریز و بلورین است که با فرمول شیماییNaOH ساخته می شود. سود پرک با نام های سود سوز آور، کاستیک سودا، سود کاستیک، هیدروکسید سدیم، سود جامد یا چربی گیر صنعتی شناخته می شود. این ماده از کاتیون سدیم (Na+) و هیدروکسید آنیون (OH) تشکیل شده است. کاستیک سودا نوعی حلال محسوب می ‌شود و قابلیت حل شدن درون آب را دارد. شما می توانید در صورت مصرف، سود پرک را با مقداری آب رقیق کرده و استفاده کنید. سود سوز آور به محض حل شدن درون آب تغییر رنگ می دهد. PH آن بسیار بالا است و به محض برخورد با فلزات سریعا واکنش نشان داده و یک محلول قدرتمند و خورنده ایجاد می کند. به همین دلیل کاربرد فراوانی در صنعت دارد.

سود پرک در دمای ۳۲۱ درجه سانتی گراد ذوب می شود و در دمای ۳۸۵ درجه سانتی گراد شروع به جوش می کند. کاستیک سودا به طور سریع رطوبت را جذب خود می کند و به همین دلیل به هنگام حمل و نقل باید از کیسه های محکم و پوشش های حفاظتی استفاده کرد.

فرمول شیمیایی سود پرک

سود پرک به عنوان چربی گیر

همان طور که اشاره شد، کاربرد سود پرک به عنوان چربی گیر، یکی از اصلی ترین موارد استفاده آن می باشد. پاک کردن چربی هایی که بر روی فلزات انباشته شده اند به دو صورت امکان پذیر است.

  1. ابتدا سود پرک را با مقداری آب خالص مخلوط کنید تا رقیق شود، سپس فلزات چرب را درون آن قرار دهید و بعد از چندین دقیقه تمام چربی ها پاک خواهد شد.
  2. سود پرک رقیق شده را درون آب پاش بریزید و بر روی اجسامی که سوراخ دارند، بپاشید. با این روش تمامی چربی هایی که در سوراخ فلزات وجود دارد، از بین خواهد رفت .

نحوه استفاده از سود پرک به عنوان چربی گیر

سود پرک خواص قلیایی دارد و به محض برخورد با اجسام واکنش نشان داده و گاز سمی از خود متصاعد می کند.  همین عمل باعث چربی زدایی سطوح و اجسام می شود. این تاثیر به قدری است که کاربرد سود پرک در باز کردن لوله فاضلاب، یکی از عمده موارد مصرف آن گشته است. برای جرم گیری و چربی زدایی لوله ها، سطوح سرامیک، موزائیک و…. از سود پرک استفاده می کنند. برای خرید سود پرک ارزان قیمت می توانید به سایت شیمی مارکت سپاهان مراجعه کرده و یا به صورت حضوری نسبت به خرید از این مرکز اقدام کنید. شیمی مارکت سپاهان یکی از معتبرترین مراکز فروش سود پرک در کشور است که با بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت آن را به دست مصرف کننده می رساند.

خرید سود پرک

نکات ایمنی کار با سود پرک

قلیایی بودن شدید این ماده باعث شده تا کار با سود پرک نیازمند رعایت موارد ایمنی جدی باشد. استفاده از دستکش پلاستیکی، کلاه ایمنی، کفش جلو بسته، ماسک صورت و عینک ایمنی در این کار الزامی می باشد و با رعایت این موارد سلامت خود را حفظ کرده اید. اگر این مواد شیمیایی با پوست و چشم تماس پیدا کند، عوارض جانبی شدیدی در پی دارد و باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.

سخن نهایی آنکه…

سود پرک ماده ای با خاصیت قلیایی شدید است و همین خاصیت آن سبب شده تا در بخش های مختلفی از صنعت از آن بهره گرفته شود. یکی از اصلی ترین موارد کاربرد این ماده به عنوان چربی گیر است. کاربرد سود پرک به عنوان چربی گیر به علت سریع و تمیز بودن، بسیار مرسوم است و به دو شیوه ای که عنوان شد، صورت می گیرد. شما می توانید برای خرید و فروش عمده سود پرک صنعتی و آزمایشگاهی به سایت شیمی مارکت سپاهان مراجعه کرده و نسبت به تهیه این ماده اقدام کنید. شیمی مارکت سپاهان از مراجعی  است که سود پرک را به قیمتی استثنایی و رقابتی عرضه می کند و با هدف سود کمتر و فروش بیش تر در مسیر عرضه مواد شیمیایی گام برداشته است.

سود پرک و چربی گیری صنعتی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =