برهمکنش پرتو الکترونی با ماده
میکروسکوپهای الکترونی ابزاری مناسب و کارآمد برای کسب اطلاع از ساختار مواد در دنیای نانو هستند. آنها با توجه به ماهیت نور مرئی و اساس کار میکروسکوپهای نوری نسبت به این گونه میکروسکوپها ارجحیت دارند. همان طور که میدانید طول موج نور مرئی بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ نانومتر است، در حالیکه دنیای نانو در محدوده اندازه ۱ تا ۱۰۰ نانومتر است. بنابر این با میکروسکوپهای نوری نمیتوان مواد و ساختارهای با مقیاس نانو را با تفکیکپذیری یا رزولوشن بالا مشاهده کرد.
پس از برخورد پرتو الکترونی تولید شده در تفنگ الکترونی با نمونه، حالتهای متفاوتی ممکن است اتفاق بیافتد (شکل زیر). بر حسب دستگاه و نوع آنالیز مورد استفاده، هر کدام از حالتهای زیر ممکن است، مورد استفاده قرار گیرند. پرتو الکترونی برخوردی به نمونه میتواند از نمونه عبور کند. از این حالت در دستگاه میکروسکوپ الکترونی عبوری، برای تصویربرداری استفاده میشود.
خدمات تخصصی آنالیز
تفسیر آنالیز SEM
انواع پراکندگی الکترون:
الکترونهای برخوردی میتوانند پس از برهمکنش درون نمونه، بازگشت داده شوند. به این الکترونها، الکترونهای برگشتی گفته میشود. الکترونهای ثانویه به آنهایی گفته میشود که در اثر برخورد پرتو اولیه با نمونه، از نمونه ساطع میشوند. این دو نوع الکترون در تصویربرداری با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده میشوند.
بدون دیدگاه