همینطور با پیشرفت فناوری، تمامی وسایل خانه در حال هوشمند شدن هستند. یک مثال از این هوشمند شدن ها، اتصال وسایل خانه به اینترنت یا به عبارتی “اینترنت اشیا” است. احتمالا قبل از این هم در مورد پنجره های هوشمند شنیده اید اما بیشتر آنها پنجره هایی هستند که میتوانند مات یا شفاف شوند. (برای این مورد میتوانید ویدئو “پنجره های نسل جدید که شفاف و مات میشوند” را مشاهده فرمایید)

پژوهشگران دانشگاه فردریچج شیلر آلمان توانسته اند پنجره ای هوشمند بسازند که میتواند نور خورشید را جذب کند. این پنجره با نام LaWin شناخته میشود.

پنجره هوشمند با نانوذرات مغناطیسی آهن

این پنجره بر پایه نانوذرات مغناطیسی آهن ساخته شده اند. این نانوذرات معلق درون سیال میتوانند جلوی عبور نور را بگیرند. نحوه کار آنها به این صورت است که در زمانی که قرار باشد شیشه شفاف شود، یک میدان مغناطیسی اعمال شده و نانوذرات معلق آهن را جمع میکند؛ این اتفاق باعث شفاف شدن شیشه میگردد. زمانیکه قرار باشد شیشه مات شود، این میدان مغناطیسی برداشته شده و نانوذرات آهن به سادگی پخش میشوند. پخش شدن این نانوذرات باعث کدر شدن پنجره میشود. میزان کدری آن به غلظت نانوذرات آهن بستگی دارد. میتوان این غلظت را به حدی رساند که شیشه کاملا مات شود و هیچ نوری از آن عبور نکند.

خرید نانوذرات آهن
ویژگی دیگر این پنجره این است که میتواند انرژی گرمایی خورشید را درون خود ذخیره کند. این انرژی میتواند در زمانی دیگر خارج شده و مورد استفاده قرار گیرد. همچنین میتوان از این گرمای ذخیره شده در پنجره، برای تولید برق نیز استفاده کرد.

استفاده از این پنجره، تاثیر زیادی در کاهش هزینه های مربوط به انرژی دارد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + نوزده =