گلیسیرین

خواص گلیسیرین

نام های دیگر : گلیسرول

نام انگلیسی : Glycerin

Glyserol

فرمول مولکولی : C3H8O3

شماره ثبت : 5-81-56

این ماده به دلیل آنکه رطوبت را به خوبی حفظ می کند و سبب نرمی و لطافت پوست می شود در صنایع مختلف به وفور استفاده می شود

 

 

گلیسیرین چیست ؟

گلیسیرین یک ترکیب آلی است که به گلیسرول معروف است و مایعی شفاف و ژلاتینی بدون بوی طعم شیرین است. می توان آن را از طریق تخمیر قند یا به صورت مصنوعی – از پروپیلن (روش تخمیر قند است)، هیدرولیز (تجزیه مولکول های ترکیبات شیمیایی پیچیده کووالانسی در واکنش با آب) و از چربی (گیاهی یا حیوانی) به دست آورد. این ماده یک مرطوب کننده است.

این ماده رطوبت را جذب می کند و باعث می شود از دست دادن رطوبت در پوست کاهش یابد. هنگامی که این ماده با رطوبت در پوست ترکیب می شود، یک واکنش گرمازا رخ می دهد، بنابراین هنگام استفاده از آن احساس گرما می کنیم. این ماده برای پوست سمی نیست. در ادامه با این ماده و شیوه های خرید آن بیشتر آشنا شوید:

نگاهی اجمالی به خواص این ماده

  • یک مرطوب کننده طبیعی که در پوست ما نیز وجود دارد
  • یک مولکول فوق العاده رایج، ایمن، موثر و ارزان که بیش از 50 سال استفاده می شود
  • نه تنها یک مرطوب کننده ساده است، بلکه : لیپیدهای بین سلول های پوست ما را در حالت سالم نگه می دارد، در برابر تحریک محافظت می کند، به بازگرداندن و ترمیم سد پوستی کمک می کند.
  • موثر با غلظت 3٪ با فواید بیشتر برای پوست خشک در غلظت های بالاتر تا 20-40٪
  • مرطوب‌کننده‌های با غلظت بالا برای درمان پوست‌های خشک بسیار عالی هستند

انواع

گلیسیرین عمدتا در بازار به دونوع زیر موجود می باشد :

  •  مایع 
  •  جامد

شما برای خرید هرکدام از موارد بالا در ارد آزمایشگاهی و صنعتی می توانید با شرکت بازرگانی شیمیایی تهران تماس بگیرید. یا در فرم استعلام سریع قیمت درخواست خود را مبنی بر خرید این ماده ارسال نمایید.

ساختار

ساختار این ماده به صورت زیر می باشد

 

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده می کنید این ترکیب پلی ال دارای سه گروه هیدروکسیل و سه اتم کربن است.

روش تولید گلیسیرین

سورس اصلی این ماده از منابع حیوانی و گیاهی است. در مراحل صابون سازی نیز این ماده تولید می شود.

گلیسرول صنعتی

این ماده می تواند از راه های مختلفی از پروپیلن تولید شود هرچند این فرایندها ارزان قیمت نیست. فرایند تولید آن از اپی کلرو هیدرین مهمترین روش تولیدی صنعتی این ماده است. فرآیندهای تولید این ماده از پروپیلن بدون استفاده از کلر عبارتند از سنتز گلیسرول از آکرولئین و اکسید پروپیلن.

بررسی کاربردهای مختلف

در صنایع زیر می توان از آن استفاده نمود:

صنایع غذایی

در صنایع غذایی از این ترکیب استفاده می شود. این ماده را در گرید خوراکی از ما خریداری نمایید.

گلیسیرین خوراکی چیست؟

این ماده در دو نوع صنعتی و خوراکی در بازار موجود است. نوع خوراکی آن عموما در کیک مورد استفاده قرار می گیرد

مراقبت فردی

لوازم آرایشی و بهداشتی – یکی از صنایعی است که از این ماده در گرید U.S.P استفاده می نماید. گلیسرول به دلیل خواص مرطوب کنندگی، نرم کنندگی، پایداری و مهمتر از همه غیر سمی بودن مورد توجه صنایع دارویی قرار گرفته است

خواص این ماده برای مو ها گلیسیرین پوست سر شما را مرطوب و تغذیه می کند و علائم مربوط به شوره سر را از بین می برد این ماده همچنین در تعدادی از محصولات مراقبت از پوست برای کمک به درمان خشکی پوست استفاده می شود.این ماده برای تغذیه و حالت دادن به موها استفاده می شود و آن را نرم و بدون وز شدن می کند. همچنین می توان آن را با نرم کننده مخلوط کمنید تا به حفظ رطوبت در مو کمک کند و آنها را تغذیه نماید.همچننی این ماده دارای خواص ضد میکروبی است که می تواند به درمان خارش که به دلیل خشکی یا شوره سر رخ می دهد کمک کند و پوست سر را مرطوب نماید. همین دلایل باعث شده است تا نام این ماده را در اغلب محصولات غذایی مشاهده کنید

  • حداکثر غلظت مجاز:

گزارشات شورای محصولات مراقبت شخصی در مورد حداکثر غلظت استفاده از این ماده نشان می دهد که : در غلظت‌های 99.4 درصد در محصولات شستشو، و 47.9٪ در محصولات رقیق شده برای حمام. تا 21 درصد در محصولات کودک، 40.6 درصد در لوسیون های چشم، 25 درصد در عطرها، 47.3 درصد در لوازم آرایش مو، 68.6 درصد در محصولات بهداشت دهان و دندان، 99.4 درصد در محصولات پاک کننده پوست و 17.9 درصد در محصولات ضد آفتاب استفاده می شود.

فواید آن برای پوست

این ماده بر پایه قند و الکل فواید زیادی برای پوست انجام می دهد.

به عنوان یکی از قدیمی ترین و موثرترین داروهای مراقبت از پوست، به درمان مشکلات رایج پوستی کمک می کند. می توان آن را به هر محصول مراقبت از پوست اضافه کرد و شاهد فواید فوق العاده ی آن بود. علاوه بر این، از آنجایی که از هیدرولیز چربی های حیوانی یا گیاهی تهیه می شود، به راحتی در تمام نقاط جهان در دسترس است و به راحتی می توانید برای خرید آن اقدام نمایید. شیمیایی تهران یکی از فروشندگان این ترکیب در ایران است. گلیسیرین روی صورت مخصوصا برای درمان لک استفاده می شود. این ماده یک مرطوب کننده طبیعی است که به حفظ و افزایش رطوبت در لایه بالایی پوست کمک می کند. توانایی آن در حفظ رطوبت در تابستان و زمستان آن را برای افراد با پوست حساس مناسب می کند.  پوست شما را برای مدت طولانی هیدراته نگه می دارد و سد رطوبتی پوست را تقویت می نماید.

به دلیل عوامل محیطی خارجی و سبک زندگی بی تحرک، پوست ما معمولاً خشک می شود که آسیب دیده و ترک می خورد. گلیسیرین حاوی خواص آبرسانی و ضد قارچی است که به تسکین خشکی و کاهش پسوریازیس، درماتیت و اگزما کمک می کند.

با از دست دادن رطوبت،پوست خشک و کدر می شود همین امر ممکن است پیری پوست را زودتر منجر شود. همچنین ایجاد لکه هایی مانند جوش، دانه های سر سیاه، خطوط ریز و چین و چروک همگی به دلیل خشکی بیش از حد پوست منجر می شد . با این حال گلیسرول یک مرطوب کننده طبیعی است که با ایجاد رطوبت اضافی و سفت کردن بافت پوست، به از بین بردن عفونت های باکتریایی کمک می کند. همچنین خطوط ریز و چین و چروک را کاهش می دهد.

از دیگر کاربرد های آن برای پوست می توان به موارد زیر اشاره نمود:

به کاهش برنزه شدن پوست کمک می کند: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه های مضر خورشید ممکن است منجر به برنزه شدن پوست شود. بنابراین ما به شما توصیه می کنیم از لوسیون های ضد آفتاب غنی شده با گلیسیرین استفاده کنید. بنابراین استفاده منظم از آن به بهبود روشنایی پوست شما کمک می کند.

لب های ترک خورده را درمان می کند: در طول زمستان، پوست ما خشک تر و ترک خورده می شود. استفاده از محصولات مراقبت از پوست غنی شده با ماده ی فوق، رطوبت عمیق تری به لب ها و پوست می دهد.

سازگاری بالا با سایر مواد مراقبت از پوست: یکی از بهترین فواید ماده ی فوق این است که می توانید آن را با مواد دیگر استفاده کنید. همچنین ممکن است به عنوان یک پایه عالی برای استفاده از سایر محصولات مراقبت از پوست عمل کند.

چگونه آن را به روتین پوستی خود اعمال کنیم؟

با مزایای ذکر شده در بالا، احتمالا تا به اینجای متن با پتانسیل این مرطوب کننده عالی آشنا شده اید. شما می توانید با خرید گلیسیرین و مخلوط کردن آن با سایر محصولات مراقبت از پوست برای صورت استفاده کنید. توصیه می کنیم برای بهترین نتیجه آن را با گلاب یا ویتامین E امتحان کنید.

جالب است بدانید این ماده تنها در کرم های مرطوب کننده استفاده نمی شود و مناسب برای تمام پوست ها است. این ماده سبب شست و شوی بهتر صورت  برای افرادی که پوست چرب دارند نیز می شود. خواص بدون چربی و غیر کومدون زایی آن پوست را بدون خشک کردن تمیز می کند. همچنین منافذ پوست را مسدود نمی کند. بنابراین توصیه می شود که از محصولات شستشوی صورت بدون روغن و حاوی گلیسرول برای شستن صورت خود استفاده نمایید. عموما این شوینده های صورت حاوی محصولاتی مانند: سرکه سیب، اسید سالیسیلیک است. نیاسینامید ، اسید سیتریک و ماده ی فوق هستند که با از بین بردن چربی اضافی پوست به بهبود ظاهر پوست کمک می کند و به آن درخشندگی سالم می بخشد.

این ماده در تونر های پوستی نیز استفاده می شود. مزیت شگفت انگیز استفاده از تونر صورت مبتنی بر این ماده این است که به سفت شدن منافذ پوست کمک می کند. استفاده از آن به عنوان تونر می تواند برای پوست شما معجزه کند. این به سم زدایی پوست، کاهش علائم آکنه و بازگرداندن تعادل pH پوست کمک می کند. شما می توانید با ترکیب گلاب و گلیسیرین یک تونر صورت در خانه ایجاد کنید.

استفاده از ماسک صورت طبیعی و آبرسان موثرترین راه برای رساندن مواد مغذی ضروری به پوست صورت شماست. استفاده منظم از ماسک صورت ممکن است به شما کمک کند پوستی تمیز و حجیم داشته باشید. شما می توانید با مخلوط کردن خاک رس بنتونیت، ماده ی فوق، گلاب و هر اسانس دلخواهتان، مرطوب کننده ای مناسب در خانه تولید نمایید

ماده ی فوق همچنین ممکن است به عنوان یک اسکراب صورت عمل کند که پوست را لایه برداری می کند و به پاک کردن آسان آرایش کمک می کند. استفاده از آن روی پوست صورت به شما کمک می کند هر گونه باقیمانده محصولات آرایشی یا ناخالصی را سریعتر پاک کنید.

چگونه از گلیسیرین برای سفید کردن پوست استفاده کنیم؟

این ماده پوست شما را عمیقا لایه برداری و مرطوب می کند. علاوه بر این، پوست شما را به طور طبیعی روشن تر نشان می دهد. همچنین با روشن کردن آن به تقویت پوست کمک می کند. در ادامه نکاتی برای دستیابی به پوست روشن تر آورده شده است:

گلیسیرین و گلاب

گلاب دارای خواص فوق العاده ای است که پوست را تسکین و شاداب می کند. در عین حال، ماده ی فوق که برای صورت استفاده می شود، پوست را لایه برداری کرده و رطوبت و آبرسانی به پوست را فراهم می کند. هر دو ماده را مخلوط کرده و محلول را در یک بطری اسپری بریزید. مخلوط را با استفاده از پنبه روی صورت بمالید یا مستقیماً روی صورت اسپری کنید.

همراه با خیار

خیار خواص خنک کنندگی دارد که همراه با ماده ی فوق می تواند به روشن شدن پوست و صاف تر شدن آن کمک نماید.

رعایت برخی نکات پیشگیرانه در حین استفاده از ماده ی فوق برای مراقبت های معمول پوست بسیار مهم است. حتی اگر این مرطوب کننده طبیعی برای استفاده منظم بی خطر است، نکاتی وجود دارد که می توانید برای تجربه بهتر از آنها استفاده کنید:

توجه نمایید که این ماده را در نزدیکی چشم خود قرار ندهید زیرا ممکن است باعث سوزش چشم شود. ناحیه زیر چشم بسیار نرم است و می تواند به طبیعت الکلی آن واکنش منفی نشان دهد. در صورتی که این ماده ار در اطراف چشم خود استفاده کردید، چشمان خود را کاملا با آب سرد بشویید.

در عطر ها

یکی از مشتقات این ماده اتیل هگزیل گلیسرول است

در قدیم به سرعت عطر ها تبخیر می شدند و ماندگاری چندانی نداشتند. شما می‌توانید با رقیق کردن روغن‌های ضروری خود در روغن جوجوبا و افزودن یک تثبیت‌کننده مانند ماده ی فوق، و نگهداری صحیح عطر خود، قدرت ماندگاری عطر ساخته شده را افزایش دهید.

استفاده به عنوان مایع سیگار الکترونیک

این ماده به همراه با پروپیلن گلیکول جزء اصلی مایع سیگار الکترونیک است که با بخارسازهای الکترونیکی تبدیل به دود سیگار الکترونیک می شود.

ضد یخ

نقاط انجماد غلظت های مختلف گلیسیرین در شکل زیر نشان داده شده است. این مقادیر توضیح می دهند که چرا گلیسیرین خالص با نقطه انجماد تقریباً 18 درجه سانتی گراد به ندرت در حالت کریستالی دیده می شود. همانطور که از این داده ها مشخص است، حتی مقادیر کمی از آب در بیشتر فرمولاسیون ها نقطه انجماد گلیسرول را کاهش می دهد. ترکیبی از دو قسمت از این ماده به یک قسمت آب یک مخلوط یوتکتیک را تشکیل می دهد که در دمای 46.5- درجه سانتی گراد یخ می زند.

نقطه انجماد گلیسیرین

مواد شیمیایی واسطه

ابن ماده در تولید نیتروگلیسیرین نیز نقش دارد

کاهش لرزش

این ماده به عنوان پر کننده دستگاه اندازه گیری فشار برای کاهش ارتعاش استفاده می شود. ارتعاشات بیرونی از کمپرسورها، موتورها، پمپ ها، و … باعث ایجاد ارتعاشات هارمونیک در فشار سنج های بوردون می شود که می تواند باعث حرکت بیش از حد عقربه ی فشار سنج شود و باعث افزایش خطا شود.

سوخت موتور های احتراق داخلی

گلیسرول همچنین به عنوان سوخت تولید برق دیزلی برای تولید برق خودروهای مسابقه ای FIA  فرمول E استفاده می شود.

سوخت و ساز بدن انسان و حیوانات

این ماده به عنوان ماده اولیه ی تولید تری اسیل گلیسرول و فسفولیپید ها در بافت کبد و بافت چربی است. هنگامی که بدن از چربی ذخیره شده به عنوان یک منبع انرژی استفاده می کند، گلیسرول و اسیدهای چرب به جریان خون منتقل می شوند.

در برخی اندام ها، مولکول گلیسرول می تواند به طور مستقیم به مسیر گلیکوژن وارد شود و انرژی را برای سوخت و ساز سلولی تامین می کند.

 

قبل از اینکه گلیسیرین بتواند وارد مسیر گلیکولیز یا گلوکونوژنز را شود (بسته به شرایط فیزیولوژیکی)، باید به ترکیب واسطه ی گلیسرولیدید 3-فسفات تبدیل شده و سپس مصرف گردد.

تولیدکنندگان گلیسیرین در ایران

با اینکه ایران یکی از بزرگترین وارد کننده های این ماده از کشور های هند، کره جنوبی و مالزی است با این حال این ترکیب در ایران نیز تولید می شود. برخی از برند های خارجی این ترکیب که در بازار موجود هستند عبارتند از klk ، دیپر و ویلمار و… . از معروفترین برند های ایرانی این ترکیب نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد: پاکنام، پاکسان و…

عوارض جانبی و ایمنی گلیسیرین

این ماده اغلب برای بزرگسالان بی خطر می باشد. اگر این ماده را به صورت یک ماده خوراکی (خالص و مستقیم) مصرف نمایید می تواند باعث بروز مشکلاتی از قبیل تشنگی ، اسهال ، استفراغ ، نفخ ، سردرد و سرگیجه شود . هنگامی که گلیسرول به رگ های وریدی تزریق می شوند می توانند باعث آسیب جدی به گلبول های قرمز می گردد.

مصارف این ماده در دز بالا باعث ایجاد مسومیت می شود.

شرایط نگهداری

این ماده در دمای ۲۵ درجه (دمای محیط) می تواند تا ۲ سال انقضا داشته باشد.

  • این ماده باید به دور از گرما یا سرمای بیش از حد نگهداری شود.
  • از تماس آن با عوامل اکسید کننده یا نیتراسیون باید اجتناب شود.

از اهمیت خرید گلیسیرین اصل چه می دانید؟ ویدیوی زیر را ببینید:

واکنش های خطرناک

این ماده با اکسید کننده های قوی ناسازگار است. همچنین با پراکسید هیدروژن، پرمنگنات پتاسیم، اسید نیتریک + اسید سولفوریک، اسید پرکلریک + اکسید سرب، انیدرید استیک، آنیلین + نیتروبنزن، Ca(OCl)2، CrO3، F2 + PbO، KMnO4، K2O2، NaHClO4، و NaHClO4 ناسازگار است. مخلوط آن با کلر اگر تا دمای 158 تا 176 درجه فارنهایت گرم شود منفجر خواهد شد. با اسید استیک، پراکسید پتاسیم، پراکسید سدیم، اسید هیدروکلریک، (HClO4 + PbO) و Na2O2 واکنش می دهد. تماس گلیسرول با کلرات پتاسیم ممکن است انفجاری باشد. همچنین این ماده با اکسید اتیلن، اسید پرکلریک، اسید نیتریک + اسید هیدروفلوئوریک و تری یدید فسفر واکنش می دهد.

قیمت گلیسیرین چقدر است؟

برای اطلاع از قیمت این کالا با کارشناسان شیمیایی تهران در ارتباط باشید. تلفن تماس: 02191006570

منبع : glycerin


سوالات متداول:

  • آیا گلیسرول با این ماده یکسان است؟

بله هر دوی این مواد یکی هستند با این حال برخی موارد با نام گلیسرول نیز شناخته می شود

  • قیمت این ماده چقدر است؟

برای اطلاع از قیمت این ماده با کارشناس فروش شیمیایی تهران در ارتباط باشید

  • این ماده در چه موادی محلول است؟

گلیسیرین به راحتی در آب و الکل حل می شود، اما در روغن ها حل نمی شود.

سنجش
دسته: برچسب: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

توضیحات

کیفیت عالی
مثبت کیفیت ساخت بالا
مثبت بسته بندی مناسب
مثبت ضمانت و خدمات پس از فروش
مثبت ارسال فوری

جهت اطلاع از قیمت تماس بگیرید

۰۹۱۶۲۲۸۱۰۵۱

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “گلیسیرین”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *