نارنج نام درخت و میوه ای از زیررده رزمانندها، راسته نا ترک سانان، جنس مرکبات است.
از نارنج در خوشبو کردن و طعم دادن به غذا استفاده می شود و به وفور در صنعت عطرسازی و شامپو سازی کاربرد دارد. شکوفه های آن از خوشبو ترین گلهاست که با آن مربای بهار نارنج درست می کنند و از عرق نارنج در طب سنتی استفاده می کنند. در درمان ناراحتی های معده از مربای نارنج استفاده می شود. درخت نارنج مادر مرکبات است و پایه بسیار خوبی جهت پیوند شاخه های نارنگی و پرتقال است. فشار خون با خوردن نارنج به مقدار زیاد پایین می آید. مقاله ویتامین ث به طور کامل در باره این ویتامین در نارنج و مرکبات دیگر صحبت کرده است پیشنهادمیکنم از دست ندهید!
نارنج در ایران به فراوانی وجود دارد و محصولات جانبی زیادی دارد. در برخی از مناطق ایران میوه نارنج در تمام فصل ها وجود دارد. از شکوفه این درخت مربای لذیذی تهیه می شود.
عرق بهار نارنج :
عرقی که از شکوفه های نارنج تهیه می شود عرق بهار نارنج نامیده می شود که طبیعت آن هم گرم و خشک است. این عرق، تقویت کننده و نشاط آور است. این عرق در تقویت مغز، بازکنندگی مجاری بینی، از بین بردن ترشحات سینوس ها و دستگاه تنفسی و از بین بردن تپش قلب بسیار کاربرد دارد.
استفاده غیرخوراکی عرق بهارنارنج :
زیاد بو کردن عرق بهار نارنج باعث بی خوابی می شود. از این خاصیت می توان در از بین بردن خواب آلودگی استفاده کرد. اگر نگران خواب آلودگی در کلاس درس یا جلسه امتحان هستید یک شیشه کوچک از عطر بهار نارنج را همراه خود داشته باشید و در صورت خواب آلودگی آن را ببویید. گلاب مصلح ( اصلاح کننده ضرر) بهار نارنج است.
پوست نارنج :
پوست این میوه هم سرشار از خاصیت است. طبیعت پوست نارنج، گرم و خشک است. بوییدن پوست و برگ نارنج هم نشاط آور است. از خلال پوست نارنج مربا تهیه می کنند و هم میتوان با آن ترشی درست کرد. مربا و ترشی پوست نارنج تقویت کننده معده است.
کاربرد نارنج :
- میتوان با نارنج رب نارنج درست کرد که خواص فوق العاده ای دارد.
- به عنوان نرم کننده پوست و مو.
- اگر نارنج همراه با پوست و دانه روی حرارت با آب پخته شود تا اجزایش از هم جدا شود وقتی روی پوست و مو مالیده شود یک نرم کننده بسیار قوی و از بین برنده خارش است.
میوه نارنج :
این میوه بسیار ترش مزه است. طبق اصول طب سنتی ترشی ها همه به عصب ها ضرر می رسانند. از بین ترش مزه ها، نارنج کمترین ضرر را به عصب ها می رساند. خوردن آب نارنج همراه با شکر صفرای زیادی را از بدن خارج می کند.
کلمات کلیدی :
اسید سیتریک خشک – اسید سیتریک – جوهر لیمو – مضرات جوهر لیمو – نارنج – ویتامین c – اسید سیتریک آبدار – مخمر – تنقلات – سودپرک – جوهرلیمو چیست – تولید اسید سیتریک – فرمول شیمیایی اسید سیتریک
بدون دیدگاه